Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Chimcomplex Borzeşti a cumpărat unele pachete de active de la OLTCHIM Râmnicu Vâlcea

27 Oct 2017
Administratorii Oltchim Râmnicu Vâlcea, societate considerată până nu cu mulţi ani în urmă „perla chimiei româneşti”, au anunțat că unele pachete de active ale combinatului vor fi vândute către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Prețul de vânzare e de 582,3 milioane de lei, adică aproximativ 127 milioane euro.
Activele vândute către Chimcomplex includ Uzinele Clor Alkali, Uzinele Oxo-alcooli, Uzinele Propilen-oxid şi Polioli, servicii site, peste 1.000 de vagoane de cale ferată şi o parte din Uzina petrochimică VCM/PVC.
De asemenea, compania Dynamic Selling Group va prelua de la Oltchim, divizia de procesare PVC, Ramplast, la un preț de 8,7 milioane lei, circa 1,9 milioane euro.
Finalizarea tranzacțiilor este supusă anumitor condiții care trebuie îndeplinite, printre care și aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor societății, acest organism finalizând selecția ofertanților câștigători.
Oltchim estimează că procesul e vânzare se va termina în prima jumătate a anului viitor.
Oltchim e în insolvență din 2013 și, după o perioadă incertă, s-a decis să se formeze nouă pachete de active care să fie scoase la licitație.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella