Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 26 octombrie 2017

26 Oct 2017
• Fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, din ce în ce mai implicat în activităţile publice din Vâlcea! • Început în forţă a campaniei electorale pentru alegerile parţiale de la Vlădeşti • S-a lucrat şi pe ploaie în zona centrală a Râmnicului! • Fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, a susținut, în timpul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă a arhivei SIPA, că 16 mape profesionale au fost sustrase din Ministerul Justiţiei

• Fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, din ce în ce mai implicat în activităţile publice din Vâlcea! Acesta a ţinut chiar şi o alocuţiune la Perişani, asta la invitaţia primarului Ion Sandu (alocuţiune în care s-a lăudat că a contribuit şi el la dezvoltarea localităţii şi despre care a postat şi pe pagina sa de socializare) unde a spus că a fost prima ieşire în public după trei ani şi jumătate de la absenţa în spaţiul public… Discuţiile cu liberalii, dar şi cu oamenii locului s-au axat pe perioada în care Frâncu a fost preşedinte PNL sau parlamentar. Probabil oamenii din zonă, din prea bun simţ, nu l-au întrebat nimic despre proiectele de la Primăria Râmnicu Vâlcea. Fostul edil a fost prezent zilele trecute şi la alte evenimente culturale, precum lansări de cărţi la Biblioteca Judeţeană şi la Arhiepiscopie. Oare acesta îşi pregăteşte din nou ieşirea în spaţiul public? Dacă da.... spre ce partid s-o îndrepta ne întrebăm, pentru că statutul Partidului Naţional Liberal nu permite reprimirea domnului condamnat. Asta din câte ştim noi.
• Început în forţă a campaniei electorale pentru alegerile parţiale de la Vlădeşti. Cei trei candidaţi au ieşit în stradă să vorbească cu oamenii încă din prima zi de campanie, adică de duminică. Forfotă mare şi mobilizare şi la sediile partidelor, unde se pot vedea persoane care ies cu braţele pline de pliante şi afişe care urmează a fi distribuite în localitatea vâlceană de lângă Râmnic. În ceea ce-i priveşte pe candidaţi, toţi trei au pornit cu încredere în lupta pentru fotoliul de primar, acum rămâne de văzut cum se vor comporta aceştia în dezbaterile ce vor urma la posturile de televiziune locală. Asta ca o comparaţie cu alegerile parţiale trecute, unde candidaţii de la Bujoreni au evitat să se întâlnească...în direct cu telespectatorii.
• S-a lucrat şi pe ploaie în zona centrală a Râmnicului! După ce municipalitatea a anunţat că va deschide primul nivel al parcării subterane zilele acestea, firma ce execută lucrările a mobilizat toţi angajaţii şi chiar a asfaltat artera ce duce spre piaţa centrală în condiţii mai neplăcute, în aşa fel încât obiectivul să fie gata la timp. Nu vor lipsi probabil şi câţiva cârcotaşi care vor veni la inaugurare şi vor poza defectele, aşa cum au făcut-o şi în celelalte zone din centru. O altă lucrare mult aşteptată în centrul municipiului este lărgirea străzii de la Şcoala Take Ionescu, dar şi parcarea aferentă. Chiar dacă artera este închisă până la finalul anului, mai mulţi părinţi şoferi ignoră această restricţie şi parchează maşinile blocând utilajele ce intervin în zona.
• Fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, a susținut, în timpul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă a arhivei SIPA, că 16 mape profesionale au fost sustrase din Ministerul Justiţiei, inclusiv a sa, şi că vrea să ştie ”pe unde zburdă ele în spaţiul românesc”.
”Această comisie va fi un moment și un loc interesant să lămurim și acest aspect. Pe mine mă interesează pe unde hârtiile privind viața mea circulă prin România. Nu cred că în România magistrații au acționat altfel decât în condițiile legii. Habar nu am unde e arhiva SIPA și ce se întâmplă în arhiva SIPA, pentru că un ministru nu are ce să caute în arhiva unui departament”, a declarat Diaconescu.
El a mai spus că, în trecut, Corneliu Turianu a fost singurul magistrat care a acuzat acte de șantaj la adresa sa în urma sustragerii mapei sale profesionale. ”Singurul caz pe care eu îl cunosc și pe care vreau să îl subliniez în legătură cu un judecător care a fost șantajat și care a venit să spună public și care a făcut sesizare penală a fost Corneliu Turianu. În perioada 2006 – 2007, se spune, mapele profesionale a 16 persoane demnitari, inclusiv eu, au fost sustrase din Ministerul Justiției și aruncate în spațiul public în ideea de a genera, spun eu, un anume fel de constrângere. (…) Aș fi foarte interesat să știu unde sunt mapele noastre profesionale, pe unde zburdă ele în spațiul românesc”, a mai spus Diaconescu, susținând că el nu a fost șantajat. Potrivit acestuia, printre cei ale cărora mape au dispărut se numără Victor Babiuc, Valeriu Stoica și Victor Ciorbea.
• Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura, condamnat definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție a declarat în fața comisiei SRI că majoritatea miniștrilor din perioada 2012 — 2016, dar și un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanți sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptați pe mandate de siguranță națională.
Ovidiu Puțura a susținut, la Comisia SRI, că a deranjat o anumită persoană din conducerea Serviciului Român de Informații, că toate lucrurile vin de acolo, știa că va fi condamnat și la câți ani din surse SRI.
"A spus că există martori pe care domnia sa i-a indicat și că, în momentul în care a fost judecat, a fost o pauză de câteva minute, judecătorul a părăsit sala și a avut o întâlnire cu un ofițer din conducerea SRI, lucru care trebuie să vedem dacă s-a întâmplat și dacă este legal, după care s-a întors, a continuat audierile și a și stabilit în pronunțare decizia", a relatat președintele comisiei SRI, Claudiu Manda.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...