CRIZĂ DE SÂNGE ÎN VÂLCEA: Numărul donatorilor a scăzut dramatic! Președintele CJ Rădulescu intervine

25 Oct 2017
Prin intermediul unei adrese transmisă Consiliului Judeţean Vâlcea, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea ne informează că numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic în judeţul Vâlcea, fapt ce poate periclita asigurarea stocului de sânge şi a componentelor sanguine de care au nevoie unităţile medicale vâlcene, motiv pentru care solicită sprijinul instituţiei noastre.
Pentru evitarea unor sincope în asigurarea necesarului de terapie transfuzională pentru pacienţii din judeţul nostru, Constantin Rădulescu, Preşedintele Consililui Judeţean Vâlcea, a dispus transmiterea unei circulare către toţi primarii din judeţul Vâlcea, prin care le solicită să se implice în rezolvarea acestei probleme şi să afişeze la sediile instituţiilor pe care le conduc o listă cu drepturile donatorilor voluntari de sânge.

„Scăderea dramatică a numărului de donatori ai Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea este un subiect care trebuie să ne preocupe şi pe noi, conducătorii unităţilor administrativ teritoriale, şi de aceea m-am adresat primarilor vâlceni cu rugămintea de a face publice aceste drepturi ale donatorilor voluntari.
Consider că este de datoria noastră să ne implicăm în educarea şi informarea cetăţenilor cu privire la importanţa donării de sânge şi la drepturile donatorilor voluntari, care, pe lângă mulţumirile autorităţilor pentru generozitatea gestului lor, pot primi şi unele recompense materiale.
Sper că demersul meu îşi va atinge scopul şi că vâlcenii vor înţelege acest strigăt de ajutor, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de terapie transfuzională. Tuturor, le mulţumesc anticipat pentru implicare”. – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...