Maria Răducanu și Maxim Belciug cântă în premieră la Râmnicu Vâlcea

24 Oct 2017
Noi nu vrem să fim geniali, noi vrem să fim trimbulinzi. Cu acest vers al lui Nichita Stănescu anunță afișul concertul extraordinar ce va avea loc vineri, 27 octombrie 2017, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Protagoniștii serii sunt Maria Răducanu, poate cea mai tulburătoare voce românească de azi, și Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, care vin în premieră în fața vâlcenilor, pentru a le oferi bucuria unei întâlniri cu live cu muzica lor atât de specială. O ocazie de neratat, cu atât mai mult cu cât intrarea este liberă, evenimentul fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
“Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreață face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”, spunea cândva Maria Răducanu, într-un interviu. A cântat în multe țări, de pe 3 continente (Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unică fiind apreciată pentru modul uluitor în care reușește să atingă miezul lucrurilor, devenind universală, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Căci, așa cum scria Matei Florian undeva, “Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitarei lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia.”
Concertul de la Râmnicu Vâlcea face parte din turneul MUSICA POETICA, pe care cei doi artiști îl au programat în cursul lunii octombrie în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Concertul începe la ora 19.00 și are loc la Teatrul Anton Pann, Bd. Tudor Vladimirescu 23, în ziua de vineri, 27 octombrie 2017. Intrarea este liberă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...