Avertizări cod galben de inundaţii în Vâlcea şi alte opt judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marţi dimineaţă o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din nouă judeţe.
Potrivit hidrologilor, în urma ploilor torenţiale se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Ialomiţa şi Prahova, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova.
Pentru aceste judeţe, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi dimineaţă, o avertizare cod galben de inundaţii, care este în vigoare până la ora 15.00.
De asemenea, de marţi, de la ora 03.00 şi până miercuri dimineaţă, la ora 9.00, este în vigoare o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din alte şapte judeţe - Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea şi Argeş.
Astfel, sunt vizate râurile Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş şi afluenţii mici ai Dunării. Conform hidrologilor, pot avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...