Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Cinci suflete de copii, "adoptate" de polițiștii vâlceni

21 Oct 2017
În luna august, o femeie, de 39 de ani, a solicitat sprijinul polițiștilor de la Postul de Poliție Făurești, din județul Vâlcea, să-i găsească și să-i aducă acasă fetița, de 14 ani. Cea mică plecase cu două zile înainte. Polițiștii au întrebat-o pe femeie de ce așa târziu a anunțat dispariția. Mama a dat un răspuns halucinant, susținând că...,,a crezut că este închis la poliție".
Polițiștii au început să o caute pe micuță, iar în aceeași zi, cu sprijinul pompierilor și al jandarmilor, au găsit-o... într-o altă comună, dintr-un alt județ. Silvia le-a povestit polițiștilor că a făcut acest gest, pentru că voia să ajungă la fosta casa părintească, în localitatea Pleșoi, din județul Olt. Pe drum s-a rătăcit. A fost găsită de o fată, Claudia, care a invitat-o să locuiască la ea acasă. Pentru a scăpa de traiul greu de acasă, minoră a hotărât să rămână împreună cu Claudia.
Polițiștii au discutat cu sora mai mare a micuței, Andreea... Și-a amintit că, în urmă cu un an, și ea a plecat de acasă, tot pentru a scăpa de greutăți, dorind să ajungă tot la casa părintească din județul Olt, pentru a se gospodări singură.
Nicoleta Viorel, ofițer de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, o femeie puternică dar şi foarte sensibilă faţă de suferinţa celor din jur, a rămas impresionată de povestea micuților din Făurești, astfel începând o campanie de ajutorare, pentru a le face viața micuțelor suflete mai ușoară. "Ziua mea a fost tristă! Am cunoscut cinci copii minunaţi, orfani de tata, care locuiesc împreună cu mama lor şi bunica maternă, în comună Făureşti, jud. Vâlcea. Copiii îşi doresc cu ardoare, să revină în casa părintească în comună Pleşoiu, jud. Olt. Au nevoie de ajutorul nostru! Putem renunţa la câteva obiecte de uz casnic, mobilier, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte? Cei dornici să ajute, mă pot contacta în privat". Cu acest text, insp. Nicoleta Viorel încearcă să schimbe soarta grea a celor 5 frați.
Povestea lor tristă a început în urmă cu cinci ani, când fetele, împreună cu alți 3 frățiori (un băiat și două fetițe), rămași orfani de tată, cu o mamă cu probleme de sănătate, care a hotărât să abandoneze casa din Pleșoi și să se mute cu bunica și concubinul, într-un sat din județul Vâlcea, într-o casă din lemn, cu două camere.
Condițiile grele de trai și faptul că muncea cu ziua, nu au împiedicat-o pe Andreea să absolve clasa a-IX cu media 8,90. Andreea este un copil maturizat prea devreme, pe umerii căruia apasă greutățile vieții, responsabilitatea fraților săi, de care se ocupă în ceea ce privește pregătirea lecțiilor, dar și educația, creșterea și îngrijirea lor. "Le-am cusut ghiozdanele pentru școală fraților mei...", povestește ea. Acum, toți cei cinci copii locuiesc împreună. Andreea este un copil care crește copiii mamei sale! A promis că va învăța carte ca să devină polițistă.
Insp. Nicoleta Viorel a făcut cunoscut cazul, astfel că Primăria le-a pus la dispoziție o casă. S-a produs o mobilizare impresionantă, însuflețită de Nicoleta Viorel, și astfel au fost mobilate două camere de locuit. Polițiștii au adunat bani, au cooptat și alți oameni și astfel le-au fost puse la dispoziție obiecte de uz casnic, televizor, aragaz, combină frigorifică, sobă, tot ce ar putea avea nevoie.
"Impresionată de povestea acestor suflete nevinovate, mi-am propus să le fiu alături. Am încercat să fac cunoscută situația lor, am vorbit despre cazul lor colegilor mei, care au fost foarte receptivi. Am pus mână de la mână și am reușit să strângem câțiva bănuți și am cumpărat două sobe pentru a le asigura sursa de încălzire. Prin mărinimia colegilor am reușit să strângem articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de uz casnic", a povestit Nicoleta Viorel.
Acțiunile polițiștilor vâlceni nu se vor opri aici....O poveste care nu a rămas fără ecou...și care, sperăm, va mobiliza și alte suflete bune în a aduce o rază de lumină în viața acestor copii.
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella