"Ziua Internaţională a Vârstnicilor" celebrată și la Căminul pentru Persoane Vârstnice

La data de 1 octombrie, sărbătoriţii au primit la domiciile proprii, cu ocazia zilei lor, Diploma ”Clubul Longevivilor”, precum şi tichete sociale cu valori de 500 lei - pentru vârstele cuprinse între 90 şi 94 de ani şi de 700 lei - pentru vârstele cuprinse între 95 şi 99 de ani.
Cu aceeaşi ocazie, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni le-a oferit beneficiarilor, tot pe 1 octombrie, începând cu ora 15.00, un program deosebit avându-i ca protagonişti pe coriştii Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, pe actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, pe tinerii dansatori ai Palatului Copiilor şi pe voluntarii asociaţiilor ”Ataraxia” şi ”Zâmbete colorate”.
În acelaşi domeniu se încadrează şi acţiunea de sărbătorire a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie desfășurată miercuri, 3 octombrie, la ora 10.00, la Primăria municipiului, ocazie cu care 18 perechi de râmniceni au aniversat ”Nunta de Aur”, primind o Diplomă de Fidelitate, precum şi tichete sociale în valoare de 600 lei.

Nu în ultimul rând, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată, în această perioadă, şi la Cluburile Pensionarilor care funcţionează în Râmnic cu sprijinul Primăriei municipiului.
Municipalitatea Râmnicului are în derulare un pachet de măsuri destinate protejării persoanelor vârstnice din municipiu, între care se numără facilităţi la utilizarea unor servicii publice (transport urban de călători), facilitarea accesului la spectacolele instituţiilor de cultură subordonate sau administrarea a şase cluburi ale pensionarilor în toate cartierele oraşului, la aceastea adăugându-se, din acest an, acces gratuit la Ştrandul Ostroveni în zilele de luni – joi, precum şi darea în folosinţă, la finele lunii iulie, a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...