Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 5 octombrie 2017

05 Oct 2017

• Urmare a intervenției publice a domnului deputat Cezar Preda de la postul UM Digi 24 de ieri, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a făcut câteva precizări pe blogul său • Agitaţie maximă la DNA Ploieşti. Bunica de 90 de ani a vâlcencei Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente a fost chemată miercuri, 4 octombrie 2017, să dea declaraţii ca martor în dosarul nepoatei sale • O primărie din judeţul Vâlcea se află într-o situaţie nemaintâlnită poate şi pe plan naţional • Mulţi “cârcotaşi” au criticat decizia edilului Mircia Gutău de a organiza un spectacol grandios în centrul Râmnicului

• Urmare a intervenției publice a domnului deputat Cezar Preda de la postul UM Digi 24 de ieri, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a făcut câteva precizări pe blogul său, susţinând că parlamentarul liberal i-a pus în gardă pe Florian Coldea şi Dumitr Dumbravă.
„Statul paralel lucrează în continuare, prin uneltele sale, inclusiv cele din culoarul politic.
Domnul deputat Cezar Preda a încălcat regulamentele comisiei și a comis o serie de infracțiuni care aduc atingere respectării secretului de stat care guvernează audierile din comisie.
Eu mă aflu sub jurisdicția Comisiei Parlamentare de Control a SRI, tot ceea ce am declarat la audieri are caracter secret de stat.
Voi sesiza Comisia de Control cu privire la aceste încălcări ale legii, mai ales că cea mai mare încălcare a legii este chiar prezența domnului deputat Cezar Predă în această Comisie și în Parlament.
Se impune sesizarea de urgență a Parchetului General cu privire la infracțiunile grave comise public de domnul deputat.
Se impune chiar ridicarea imunității acestuia și reținerea și arestarea să preventivă.
Faptele extrem de grave comise aduc atingere lucrărilor comisiei și induc în opinia publică temerea că oricine poate ieși public cu declarații din interiorul unor ședințe secrete.
Scopul domnului deputat Cezar Preda a fost de a-i avertiza pe Coldea și Dumbravă despre declarațiile mele. Este foarte grav. Pe cei care cred că vor putea încălca Constituția României la nesfârșit… îi anunț că se înșeală”, a postat pe blog Daniel Dragomir.

• Agitaţie maximă la DNA Ploieşti. Bunica de 90 de ani a vâlcencei Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente a fost chemată miercuri, 4 octombrie 2017, să dea declaraţii ca martor în dosarul nepoatei sale. Nicoliţa Simionescu, bătrâna în vârstă de 90 ani, a fost adusă de la locuinţa sa dintr-un sat din judeţul Vâlcea, aflat la 400 kilometri de Bucureşti, a precizat Ana Maria Pătru. Bunica lui Pătru a declarat că este la curent cu tot ce întâmplă la DNA şi că procurorii vor să-i distrugă familia. În curtea DNA Ploieşti a venit o ambulanţă în jurul orei 12, când trebuia să ajungă la audieri bătrâna. Un paramedic a intrat în incintă având geanta de intervenţie de urgenţă. Ambulanţa a fost chemată de Ana Maria Pătru pentru bunica sa.
”Am venit şi eu aici că aşa îmi vine să plâng. Am venit de acasă să văd ce a făcut DNA, că mi-a nenorocit copilul. DNA şi-a bătut joc de copilul meu”, a declarat bunica Anei Maria Pătru, înainte de intrarea în sediul DNA.
Ana Maria Pătru, este plasată în control judiciar într-un nou dosar de corupţie. DNA o acuză pe Pătru că ar fi primit mită 600.000 de euro de la reprezentanţii unei firme de software. În schimbul banilor, Pătru ar fi promis că va interveni pentru ca o anchetă care viza societatea IT să fie soluţionată favorabil.

• O primărie din judeţul Vâlcea se află într-o situaţie nemaintâlnită poate şi pe plan naţional. Rămas fără sprijin politic din partea organizaţiei judeţene a partidului din care face parte, un ales a apelat la instanţă pentru a fi repus pe lista Consiliului Local şi culmea, a şi câştigat! Numai că între timp locul său a fost ocupat de următorul ales de pe listă, aşa că toată lumea caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei. Ori prefectul ia act de decizia instanţei şi va emite un ordin prin care acesta va fi repus în Consiliul Local (dacă îşi va asuma această decizie) ori va fi nevoie de o altă hotărâre judecătorească prin care actualul ales va fi revocat pentru a ceda locul celuilalt consilier...

• Mulţi “cârcotaşi” au criticat decizia edilului Mircia Gutău de a organiza un spectacol grandios în centrul Râmnicului cu ocazia recepţiei proiectului de modernizare a zonei centrale, spunând că lucrările nu au fost finalizate. Site-urile de socializare au fost asaltate cu fotografii care arătau defectele din zonă, de la dale sparte, la spaţii împrejmuite. Glumele nu au ţinut decât o zi, pentru că la începutul săptămânii se puteau vedea zeci de persoane care se relaxau în centru ori pe băncuţe ori se plimbau şi admirau peisajul. Potrivit edilului Mircia Gutau, primăria se va ţine de constructor să finalizeze toate defectele, în aşa fel încât zona să arate impecabil. Mai mult, în curând şi blocurile din zona vor intra în reabilitare.
Această rubrică este un pamflet!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...