Aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Aproape 64 de miliarde de lei vechi vor fi investiţi pentru cumpărarea de echipament medical pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Vestea bună vine de la Consiliul Judeţean Vâlcea.
"Ei bine, au fost depuse solicitări, s-au primit asigurări şi confirmări şi, iată că, după puţin timp a venit şi fila de buget. Aşadar, la titlul 51 >, se comunică faptul că Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea îi sunt alocate aproape 64 de miliarde de lei vechi pentru aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie.
De peste 10 ani nu s-a mai luat astfel de aparatură la secţia Laborator Radiologie şi Imagistică Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar trusa 3D laparoscopică este de ultimă generaţie. Spitalul va primi mese de operaţie şi lămpi scialitice dotate inclusiv cu transmisie video integrată, astfel încât medici din unităţi medicale din orice colţ al lumii, care au dotări similare, să se poată vedea şi consulta asupra unor intervenţii chirurgicale complicate.” a declarat Constantin Rădulescu, preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Va fi achiziţionat şi un mamograf performant

Pentru al treilea an consecutiv, Râmnicul, prin Asociaţia “Prietenii Spitalului Vâlcean”, a marcat duminică, 1 octombrie a.c., ziua dedicată luptei împotriva cancerului de sân.
Prezent la eveniment, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea a asigurat asistenţa de implicarea sa în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu un mamograf performant, pentru depistarea precoce a cancerului de sân, şi le-a îndemnat pe participantele la eveniment să aibă grijă de sănătatea lor, să meargă periodic la controale medicale care, în anumite situaţii, ar putea chiar să le salveze viaţa.
Mesajul său, care a avut ca element central prevenţia, s-a adresat tuturor femeilor, pe care le-a încurajat să aleagă calea cea mai uşoară, fiindcă e mult mai uşor să previi decât să tratezi.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...