FOTO: Elevă din VÂLCEA, cea mai mare medie de admitere la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”

Maria – Alexandra Costache este din judeţul Vâlcea şi este prima elevă admisă la examenul de admitere în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”, cu media 9,95. Alexandra a luat decizia de a se despărți de familie și a urma un liceu militar, după o discuție cu Biroului Informare Recrutare Vâlcea.
”Ne-a mărturisit, cu o vădită emoţie că îi place mult matematica, sportul şi lectura. Aceste pasiuni s-au dovedit potrivite pentru alegerea ei. Doar în clasa a VIII-a şi-a decis drumul, după ce a primit informaţiile necesare de la reprezentanţii Biroului Informare Recrutare Vâlcea. Poate unii dintre noi am uitat să credem în forţa voinţei şi în rolul perseverenţei în atingerea ţelului propus. Se bucură de toată susţinerea familie, chiar dacă o încearcă dorul de casă şi de fratele ei mai mic.
M-a impresionat maturitatea, atitudinea pozitivă, optimismul şi curajul Alexandrei. Începutul a fost greu. Despărţirea de cei dragi, detaşarea de tot ce înseamnă confortul familiei şi atmosfera copilăriei au determinat-o să îşi găsească locul în noul colectiv. Excursia din acest final de săptămână a bucurat-o mult şi a identificat-o ca un prilej extraordinar de a se cunoaşte mai bine, de a socializa, de a se susţine şi de a-şi împărtăşi trăirile, emoţiile, impresiile. Colegii de an sunt o ca familie numeroasă. Îşi doreşte că toţi bobocii să facă faţă acomodării, având preocupări în a-i sprijini, încuraja şi motiva, păstrându-şi încrederea, zâmbetul şi ambiţia. Felicitări, Alexandra şi mult succes!”, susțin reprezentanții prestigiosului liceu din Alba Iulia.
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...