Se investeşte în educaţie la Călimăneşti

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a aprobat oraşului Călimăneşti, prin PNDL 2, suma de 11,7 miliarde de lei vechi. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru dotări cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator ale celor mai importante instituţii de învăţământ din staţiunea vâlceană. Este vorba despre Liceul Tehnologic de Turism, pentru care s-au alocat 323.190 lei, Şcoala Gimnazială Şerban Vodă Cantacuzino, pentru care s-au alocat 383.000 de lei şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 pentru care s-au alocat 464.000 de lei.
„Demonstrăm că lucrurile pot să fie făcute şi altfel, cu profesori bine pregătiţi, cu aplecare spre copii, cu respect faţă de părinţi, cu dotări la standarde europene”, a declarat primarul Florinel Constantinescu.

Primarul va încerca să modernizeze drumurile prin fonduri europene

Fondurile pe PNDL 2, au venit doar pentru liceu, școală şi grădiniţă. Din păcate, cei 20 de kilometri de drumuri de interes local nu au fost luaţi în calcul de către Minister. Dacă şi acest proiect ar fi fost aprobat, ar fi fost modernizate toate străzile dintr-un oraş de o importanţă vitală pentru turismul vâlcean! Primarul Florinel Constantinescu va încerca să le modernizeze prin fonduri europene.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...