Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 21 septembrie 2017

21 Sep 2017

• Fondul clasei a creat mare vâlvă la ședința organizată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea cu directorii școlilor din județ • Ploaia a cam stricat ceremonialul religios de dezvelire a bustului lui Antim Ivireanul din faţa Instituției Prefectului Vâlcea • Primăria Râmnicu Vâlcea ar putea fi din nou bună de plată pentru şantierul din zona centrală după finalizarea lucrărilor • Firma care a realizat studiul de trafic din Râmnicu Vâlcea nu se înghesuie să dea un drept la replică în urma declarațiilor făcute de autorități

• Fondul clasei a creat mare vâlvă la ședința organizată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea cu directorii școlilor din județ. Desi șefa învățământului vâlcean Andra Bică a spus încă de anul trecut că strângerea de fonduri pentru a dota clasele de curs cu diferite obiecte este interzisă, se pare că anumiți dascăli au ignorat acest ordin. La urechile șefei ISJ Vâlcea a ajuns și informația cum că la o anumită clasă s-au strâns bani pentru achiziționarea unei table inteligente de ultimă generație, părinții fiind obligați dea câte 400 de lei pentru aceasta. Văzând în presă, dar și pe site-urile de socializare că istoria s-ar putea repeta, Bică a spus că nu va mai tolera așa ceva și că va lua măsuri drastice inclusiv cu directorii școlilor unde va constata astfel de abateri.

• Ploaia a cam stricat ceremonialul religios de dezvelire a bustului lui Antim Ivireanul din faţa Instituției Prefectului Vâlcea. Înaltpreasfinţitul Varsanufie a fost nevoit să facă slujba de sfințire a lucrării pe repede înainte, când a văzut că cei prezenți au început să își deschidă umbrelele. Arhiepiscopul Râmnicului a reușit totuși să ducă ceremonia până la capăt, dând cuvântul și prefectului Florian Marin, președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu și primarului Râmnicului, Mircia Gutău. Cum s-au terminat cuvântările, toți cei prezenți, reprezentanți ai autorităților locale, membrii corului Arhiepiscopie, preoți și copii de la Tache Ionescu s-au facut nevăzuți din cauza ploii abundente.

• Primăria Râmnicu Vâlcea ar putea fi din nou bună de plată pentru şantierul din zona centrală după finalizarea lucrărilor. Mai mulți ramniceni din zonă și-au arătat dezamăgirea faţă de calitatea lucrărilor, spunând că pavelele puse în zonă arată ca cele din Zăvoi, unde municipalitatea a intervenit cu bani pentru mici îmbunătățiri. Ori constructorii vâlceni sunt mult mai serioși, ori implicarea primarului Mircia Gutău se vede la alte lucrări, ori pur și simplu, constructorul din Craiova nu este pur și simplu interesat de calitate și face lucrarea cum îl taie capul, la fel ca și firma din Moldova care a realizat blocurile ANL. Vom trage o concluzie sigur pe 29 septembrie, când se va face recepția lucrărilor (nefinalizate) din zona centrală. Firma care a realizat studiul de trafic din Râmnicu Vâlcea nu se înghesuie să dea un drept la replică în urma declarațiilor făcute de autorități. Problema a picat tot pe primarul Mircia Gutău, care a găsit împreună cu poliţia rutieră o soluție provizorie de eliberarea ambuteiajele, soluție cu care trebuie să meargă apoi la firma respectivă pentru a o introduce în acte ca să fie valabilă. Dar dacă firma se va ţine spunând că studiul rămâne aşa și va refuza varianta propusa de edil? Trebuie șoferii să se obișnuiască cu măsurile luate înainte? Vom afla probabil până la sfârșitul lunii... La Bucureşti s-a aflat cu viteza fulgerului că George Maior s-ar fi pronunţat, nici mai mult nici mai puţin că „soluţia cea mai bună ar fi un atac din flanc”, în timp ce se vorbea de posibilitatea reţinerii lui Liviu Dragnea! Sau măcar de o „propunere” în acest sens venită din partea DOJ-ului american, ceea ce ar putea realimenta „focul” care să „pârjolească” situaţia politică stabilă din România şi să ducă la căderea Guvernului.

• Legăturile excelente dintre Ambasadorul României la Washington şi tabăra democrată americană nu mai reprezintă un secret pentru nimeni, dovada fiind şi cina cea de taină luată de Maior alături de Hillary Clinton si recent dezvăluită de ziarul „National”. De asemenea, nici faptul că „şurubul” se strânge la Liviu Dragnea nu mai poate surprinde pe cineva, în ciuda „gurii de oxigen” luată de liderul PSD după ultimele răsturnări de situaţie a dosarelor pe care le are în Justiţie. De altfel, cam acesta ar fi contextul în care la Bucureşti a parvenit ştirea despre o cerere de-a dreptul halucinantă care ar fi avut loc la Washington, chiar dacă aceasta ar fi fost mascată sub paravanul exprimării unei opinii personale cu privire la „cea mai bună soluţie” pentru apărarea statului de drept. Şi chiar dacă ştirea i-a pus pe jar pe iniţiaţii sistemului care au primit „cabliograma” de peste Ocean, apele s-au mai liniştit după câteva ore. Când s-a aflat şi că reprezentanţii DOJ care ar fi fost implicaţi în aceste discuţii neoficiale ar aparţine strict „rămăşiţelor” democrate rămase prin Departamentul Justiţiei. Şi despre care se spune că nu ar mai avea puterea absolută din anii trecut.

• Dar fie şi aşa, dacă într-adevăr un personaj de calibru greu precum George Maior s-ar fi decis să scoată, la vedere, „cuţitul din teacă”, înseamnă că deja se pregăteşte trecerea la „next level” în jocurile operaţionale derulate pentru asigurarea sprijinului american în vederea controlului politic asupra ţării noastre. Una în care alegerile prezidenţiale nu mai sunt chiar atât de îndepărtate pe cât le pare unora... Şi tocmai de aceea, în orice ecuaţie şi deschidere a unui nou front în bătălia politică nu trebuie neglijată sub nicio formă şi poziţia lui Klaus Iohannis, cel care, la ce „culoar” are cel puţin în momentul de faţă, ar defila în 2019 în cursa pentru Cotroceni! Asta dacă nu s-ar trece la o campanie agresivă, în care nu s-ar simţi chiar confortabil.

Această rubrică este un PAMFLET!

Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...