DISCRIMARE și SCANDAL la Liceul Pedagogic din RÂMNICU VÂLCEA

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Așa este Liceul Pedagogic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național Matei Basarab, pentru părinții elevilor claselor de-a III-a și de-a IV-a de la acest liceu. Conform deciziei directorului școlii, Daniela Calotă, programul elevilor din ciclul primar s-a stabilit astfel: clasele pregătitoare, a I-a și a II-a să aibă ore dimineața, iar clasele a III-a și a IV-a să studieze după amiază.

Numai că această regulă nu s-a aplicat pentru toate clasele de-a III-a, 2 dintre ele, unde sunt părinți piloși, studiază dimineață. Inspectorul șef al IȘJ Vâlcea, Andra Bică, consideră că nu este normal și că este o discriminare clară față de ceilalți elevi care studiază după-amiază.

Consilierul local Eduard Vîrlan, cel care face parte din Consiliul de Administraţie al şcolii, ne-a contactat telefonic şi ne-a declarat că în şedinţa Consiliului s-a discutat despre această situaţie, explicând că membri CA au fost împotriva unei astfel de decizii, însă pilele unora au fost mai puternice.

De asemenea, în CA se mai regăseşte ca membru de drept şi un reprezentant al Inspectoratului Școlar Vâlcea, Adina Dobrete, cea care cunoaşte în amănunt situaţia de la Pedagogic.

Trei schimburi, ca la Oltchim, în vremurile de glorie

Problema spaţiului este una care arde la Pedagogic, liceu în care studiază peste 2.000 de elevi. Această situaţie a fost discutată în detaliu şi la şedinţa părinţilor din liceu. În Adunarea Generală a Părinților de la Liceul Pedagogic s-a ridicat problema spațiilor și a renunțarea la programul în trei schimburi. S-a solicitat să se înainteze un memoriu la Inspectorat prin care Liceul nr. 2, care este gard în gard cu Pedagogicul să fie atribuit Colegiului. Adina Dobrete este cea care a luat la cunoştinţă despre doleanţele părinţilor, însă, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

La Pedagogic este o situaţie nemaiîntâlnită în sensul în care în acest Colegiu se studiază în trei ture. Practic, elevii din schimbul III, cei de liceu, termină orele în jur de 9 – 10 seara, ceea ce este inuman şi pentru elevi şi pentru profesori
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...