La Sălătrucel e bătaie pe locurile de veci! Morții nu mai au parte de odihna veșnică

La Sălătrucel e bătaie pe locurile de veci! Morții nu mai au parte de odihna veșnică foto facebook
Decizie controversată a reprezentanților Parohiei sălătrucel, din județul Vâlcea. Conform unei dispoziții, oamenii au aflat că ”orice loc de veci este atribuit numai cu folosință temporară (7 ani) datorită locurilor limitate din cimitir, numai în caz de deces persoanelor care nu dețin nici un loc de veci”.

Unii enoriașii s-au arătat iritați de decizia preoților și se întreabă dacă nu cumva locurile de veci au devenit temporare la Sălătrucel, iar ideea de a dezgropa morții după 7 ani fiind una exclusă din start.

Însă, preoții din Sălătrucel au avut la baza deciziei lor legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare. La art. 19 din legea amintită mai sus se spune că: Administratorul cimitirului retrage dreptul de folosinta a locurilor de inhumare si ii instiinteaza in scris pe titularii dreptului de folosinta in urmatoarele cazuri:

a) titularului i se atribuie un alt loc de inhumare;b) parasirea sau mentinerea in stare de neingrijire pe o perioada mai mare de 2 ani a locurilor de inhumare si a lucrarilor funerare, dupa o notificare prealabila;c) neplata taxelor in conditiile prevazute de contract.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...