Durere în lumea învăţământului vâlcean: A murit îndrăgitul profesor Chelfan Ion

Durere în lumea învăţământului vâlcean: A murit îndrăgitul profesor Chelfan Ion FOTO: www.cugetliber.ro

Originar din localitatea Sâmbureşti, judeţul Olt, Chelfan Ion a fost învăţător la Şcoala cu clasele I – IV comuna Drăgoeşti, sat Drăgoeşti (aproximativ în anul 1970), profesor şi Director la Şcoala Gimnazială cu clasele I – VIII Drăgoeşti, profesor la Şcoala Gimnazială Olanu şi profesor la Liceul Drăgăşani.

S-a pensionat în urmă cu câţiva ani din funcţia de Director al Şcolii Drăgoeşti. S-a despărţit cu greu de elevii săi, de prietenii săi profesori şi de comunitatea din Drăgoeşti care i-a devenit ca o a doua familie. Profesorul Chelfan Ion şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în calitate de dascăl în comuna Drăgoeşti, localitate pe care a iubit-o şi a preţuit-o foarte mult. A făcut parte din generaţia de aur a cadrelor didactice care au predat la Drăgoeşti. A fost un om de o aleasă ţinuta morală, un dascăl de excepţie iubit de toate generaţiile care l-au cunoscut şi cărora le-a fost învăţător, profesor sau director.

Din discuţiile purtate cu foştii elevi a reieşit faptul că acest dascăl era o enciclopedie . Avea o cultură generală de invidiat. De asemenea ştia să se facă iubit de toată lumea. A fost un om înţelegător şi un om pacifist.

Înmormântarea a avut loc azi 13.09.2017 în Cimitirul din Comuna Sâmbureşti, Judeţul Olt!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...