Acţiuni de combatere a taximetriei ilegale, lăsate cu amenzi în valoare de 30.000 de lei

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat pentru verificarea legalității acivității de taximetrie pe raza întregului județ.

Au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și acivitatea de taximetrie și rent-a-car.

Săptămâna trecută, în zilele de 5, 7 și 8 septembrie a.c., polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat și desfășurat acțiuni privind legalitatea desfășurării transportului de persoane în regim taxi, în cadrul Planului Comun de Măsuri, inițiat la nivel județean.

La activitățile de control, alături de polițiștii rutieri, au participat reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, specialişti din cadrul Registrului Auto Român Vâlcea, Poliție Locală, precum și operatori de transport autorizați. Astfel, doar în cadrul celor 3 acțiuni menționate, polițiștii au verificat 144 de autoturisme și au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Dintre abaterile constatate, 23 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii speciale nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 29 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, de către taximetriști.

Au fost depistate 9 persoane care desfășurau activități de taximetrie ilegală, iar față de un conducător auto, care a efectuat transport de persoane în regim taxi, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pentru 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă, precum și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și reținute 2 permise de conducere, la taximetriști.
Acţiunile pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane vor continua şi în perioada următoare.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...