Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, ISU Vâlcea îşi va deschide porţile

În data de 13.09.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va sărbători 169 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848.

Simpozionul cu tema „Istoricul Pompierilor” desfășurat la Biblioteca judțeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea a fost prima acțiune cu care s-a deschis seria manifestărilor, acesta fiind organizat astăzi 11.09 ac, cu începere de la 11.00. Simpozionul a fost susținut de doamna Doina Glăvan, Director al Arhivelor Naționale Județene Vâlcea și cadre ale inspectoratului.

În data de 12.09 ac., cu începere de la ora 11.00, vor urma activități artistice susținute în incinta Teatrului Anton Pann, iar în parcul din imediata apropiere a teatrului, va fi prezentată tehnica militară specifică activității unității. Accesul în sală este liber, în limita locurilor disponibile, iar în parc accesul este liber, persoanele interesate putând vizita tehnica din dotarea unității.

În data de 13.09 ac., între orele 10.00 - 13.00, cetăţenii vor putea vizita atât unitatea din Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul se va face pe baza unui act de identitate.

La ora 11.00, în incinta inspectoratului se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor pompieri. Ulterior se vor transmite mesajele autorităţilor, se vor recompensa cadrele, se vor premia câştigătorii competiţiilor sportive, iar în încheiere se vor prezenta exerciţii specifice.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...