CONCEDIERI la o societate din VÂLCEA. 9 angajaţi vor fi trimişi acasă!

01 Sep 2017

Nu încape îndoiala că lipsa locurilor de muncă din judeţul nostru este o problemă cât se poate de serioasă. Angajaţii vâlceni “ţin cu dinţii” de locurile de muncă, însă nu puţine sunt societăţile care sunt nevoite să renunţe la o parte din ei din diferite motive. Astfel, 9 angajaţi ai ETA S.A. vor fi concediaţi.

POSTURILE CARE SE VOR DESFIINŢA PRIN CONCEDIERE INDIVIDUALĂ SUNT:

• 1 post monitorizare trasee (funcţionar administrativ)
• 1 post contabil
• 5 posturi paznic
• 1 post tinichigiu
• 1 post inginer diagnoza auto-autovehicule rutiere

Iată cum motivează societatea aceste disponibilizări: „Cauzele reale, serioase şi obiective ale desfiinţării posturilor, sunt următoarele: dificultatea de majorare a veniturilor proprii Serviciului Public de Transport, cauzată de tendinţa continuă de scădere a numărului de călători, limitarea subvenţiei acordată societăţii precum şi de necesitatea de a încadra cheltuielile de natura salarială în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.

Astfel în prima fază se va proceda la reorganizarea ETA SA astfel:

- reducerea numărului efectiv de personal cu 9 posturi/9 persoane, (desfiinţarea a 11 posturi şi înfiinţarea a 2 posturi)

- reorganizarea structurii şoferi, aşa cum sunt înregistraţi la momentul de faţă în REVISAL în şoferi autobuze şi şoferi autoturisme şi camionete (deservire), respectiv 76 posturi şoferi autobuze şi 4 posturi şoferi autoturisme şi camionete.

Măsura reprezintă o concediere individuală şi nu colectivă, aşa cum se statuează la art.66 şi art.68 din Codul Muncii. Structura de personal este în prezent de 161 salariaţi, iar prin reorganizare va fi de 152 de salariaţi.

Având în vedere dispoziţiile art. 5.9 din Actul Constitutiv al ETA SA aprobat prin HCL nr. 261/2014 şi dispoziţiile art. 5.6.3 lit."m" din acelaşi Act Constitutiv, prin măsura concedierii individuale se urmăreşte eficientizarea propriei activităţi în scopul utilizării cu randament maxim a resurselor umane şi financiare, fiind atributul exclusiv al angajatorului de a hotărî asupra modalităţii în care îşi organizează activitatea. Prin reorganizarea societăţii se înţelege inclusiv orice modificare a structurii interne a angajatorului, precum şi orice măsură de ordin organizatoric, vizând creşterea performanţelor în activitate, singurul îndreptăţit să decidă în acest sens fiind angajatorul, care este liber să gestioneze politica de personal în direcţiile pe care le considera oportune pentru rentabilizarea activităţii, iar interesul legitim al angajatorului pentru concedierea salariatului fiind dictat tocmai de nevoia eficientizării activităţii sale.”.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...