Primarul Mircia Gutău a dat startul celei de-a V-a ediții a Maratonului Olteniei 2017

Numeroşi iubitori de sport din ţară cât şi din străinătate, susţinătorii acestora, autorităţile locale şi judeţene, organizatorii, dar şi cei aflaţi în trecere prin Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea au făcut din cea de-a cincea ediţie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes.

Cuvintele de ordine ale Maratonului Olteniei 2017 au fost: distracţie în aer liber, surprize, momente în premieră şi multă, multă voie bună

Premierele au continuat şi în prima zi de concurs, dedicată iubitorilor de MTB care şi-au testat rezistenţa pe cele două trasee de 33 km, respectiv 51 km. 261 de sportivi au luat startul în probele de MTB, fiind încurajaţi de Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, care le-a urat participanţilor să se bucure de sportul favorit în aer liber şi să ţintească către podium.

Proba lungă de MTB s-a lăsat cu o cerere în căsătorie

Proba lungă de MTB a adus o surpriză şi o premieră pentru eveniment, zona de finish fiind cu ocazia acestei ediţii şi scena unei cereri în căsătorie. Cătălin Maxim, concurent la proba de 51 km, a pedalat cu inelul de logodnă la purtător, surprinzându-şi iubita aflată în galerie cu o promisiune pe viaţă. Acesta a primit şi premiul pentru curaj din partea Grupului CEZ în România, precum şi două biciclete MTB, pentru el şi perechea lui, cu care să concureze la următoarea ediţie a Maratonului Olteniei. La final, Cătălin i-a încurajat pe toţi aceia care îşi propun să facă o astfel de cerere să vină la Maratonul Olteniei, asigurându-i că vor primi un răspuns pozitiv.

Şi iubitorii de alergare s-au reunit în număr mare în a doua zi a evenimentului, la linia de start numărându-se 313 concurenţi, care şi-au testat limitele în probele de Cross, 10,5 km şi Semimaraton, 21,5 km.

Eforturile concurenţilor au fost răsplătite cu un fond de premiere în valoare de peste 40.000 de RON constând în produse sportive şi premii în bani, vouchere de test drive pentru două zile cu maşini Toyota şi multe alte surprize.

Nu numai adulţii au avut posibilitatea de a se bucura de sport în aer liber, Parcul Zăvoi găzduind şi concursuri de alergat dedicate celor mici, cu premii de până la 4.000 RON în produse. Copiii care nu au participat la curse au găsit numeroase motive de distracţie, construind o turbină eoliană din piese Lego sau participând la jocuri colective (baschet, fotbal, atletism), în zona dedicate sporturilor de familie.

Zonele tematice pentru distracţie şi relaxare amplasate în Parcul Zăvoi au strâns vizitatori care s-au bucurat de distracţie în aer liber, alături de prieteni. Aceştia au avut de ales între zona de activitate în grup, cu baschet, fotbal, atletism, jocurile „All against one” olympics cu o serie de provocări distractive contra cronometru, episoadele şi filmuleţe vizionate cu ajutorul ochelarilor 3D/VR, cabina foto, zona copiilor, precum şi zona de rezultate live.

Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea va fi dotat cu aparatura medicală performanţă

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului are drept beneficiar Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea, care va fi dotat cu aparatură medicală performantă ce va fi achiziţionată din taxele de înscriere şi donaţiile participanţilor, sumă completată de Grupul CEZ în România.

Evenimentul este organizat cu sprijinul HyperSport şi Smart Atletic, fiind susţinut de Federaţia Romană de Ciclism şi de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...