Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră

ANUNŢ IMPORTANT de la Direcţia Silvică Vâlcea legat de aprovizionarea cu lemne

Direcţia Silvică Vâlcea, prin ocoalele silvice de stat, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, asigură aprovizionarea cu lemn de foc a populaţiei şi a unităţilor de interes local, pe baza cererilor depuse la primării. Rugăm persoanele şi instituţiile interesate să depună, în acest sens, solicitările la primăriile unde îşi au domiciliul sau sediul.

Din data de 21 iulie au intrat în vigoare o serie de prevederi prin care să se asigure, cu prioritate, lemne de foc pentru populaţie. În acest fel se doreşte evitarea unei crize a lemnului de foc, precum cea din iarna trecută. "Evitarea unei crize a lemnului de foc, precum cea de iarna trecută, prin asigurarea cu prioritate pentru populație reprezintă un alt obiectiv asumat de acest Guvern. Până acum, lemnul de foc se comercializa pe picior către agenți economici, care îl revindeau populației la prețuri exorbitante, cu marje importante de profit. De acum, lemnul de foc va fi vândut direct populației, la prețuri decente, accesibile, în baza solicitărilor înregistrate la primării. Reparăm, astfel, actul de guvernare iresponsabil de anul trecut din domeniul pădurilor, care a pus în dificultate mii de familii de români, pe timp de iarnă", a declarat ministrul Doina Pană, potrivit Agerpres.

Lemnul de foc se valorifică prin vânzare directă, iar cumpărătorul acestuia nu are dreptul de a-l revinde, în caz contrar se confiscă, fiind considerat de proveniență ilegală.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus