RĂZBOIUL GUNOAIELOR continuă în VÂLCEA

• Povestea se repetă! Gunoiul care trebuia depozitat la Măldăreşti va fi dus în alte judeţe!

Pe tema gunoaielor care dau peste în judeţul nostru, prefectul Florian Marin a organizat o nouă şedinţă. Acesta a vrut să afle ce se va întâmpla cu gunoaiele care ar fi trebuit să ajungă la groapa de gunoi de la Măldăreşti, şi pe care s-a pus lacătul din data de 16 iulie 2017. La ședință au participat reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale, Gărzii de Mediu Vâlcea, Agenției de Protecție a Mediului Vâlcea, firmelor de salubrizare ce îşi desfășoară activitatea şi în județul Vâlcea, Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Salubrizare – Vâlcea.

Aşa cum era de aşteptat, nu s-a ajuns la nicio concluzie, reprezentanţii instituţiilor fiind preocupaţi să-şi spele imaginea, şi nu de găsirea unei rezolvări a acestei situaţii delicate în care se află judeţul nostru. Totuşi, prefectul Florian Marin i-a rugat să îi fie trimise, instituţional, toate propunerile.

Gunoiul din Vâlcea, transportat în alte judeţe

Aşadar, având în vedere faptul că judeţul nostru nu are unde să depoziteze deşeurile menajere, care ar fi trebuit să ia calea Măldăreştiului, singura variantă a rămas transportul acestora în alte judeţe! Asta chiar dacă mulţi se sfiesc să o spună cu voce tare!

Groapa de la Măldăreşti a fost incendiată în această săptămână

Între timp, problemele de la groapa de gunoi din Măldăreşti continuă! După ce în luna iulie a fost închisă, în această săptămână persoane neindentifcate au incendiat-o!
„În data de 01 august 2017, la ora 03.30, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” – punct de Lucru Horezu au intervenit în comuna Măldărești, pentru stingerea unui incendiu produs la groapa de gunoi Măldărești. După aproape patru ore, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din apropiere. Materialele combustibile depozitate precum și gazele rezultate au îngreunat acțiunea de stingere, fiind nevoie de patru autospeciale de stingere cu apă. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis de către persoane neidentificate.” se arată în comunicatul ISU Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...