Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 27 iulie 2017

27 Iul 2017

Schimbări la şedinţele Colegiului Prefectural Vâlcea • Rezultatele bune de la evaluarea națională aduce și o veste proastă pentru liceele tehnologice din Râmnicu Vâlcea • Prezența forțelor NATO la Vâlcea a născut bancuri și legende în rândul ramnicenilor • Premierul Mihai Tudose a criticat, în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părinţeşti

• Schimbări la şedinţele Colegiului Prefectural Vâlcea: prefectul Florian Marin a cerut lămuriri cu privire la problemele dezbătute în şedinţele anterioare. După ce a prezentat ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural, prefectul Florian Marin a decis să facă anumite schimbări la întâlnirile cu reprezentanţii deconcentratelor din instituţiile publice subordonate Instituţiei Prefectului. “De acum în colo, la aceste şedinţe, ca şi la cele de dialog social şi pentru persoanele vârstnice, vom începe cu ce s-a stabilit la şedinţa anterioară, să vedem ce s-a făcut şi ce nu s-a făcut. Aşa, noi stabilim nişte lucruri, toată lumea se face că notează pleacă de aici şi constatăm că nu s-a făcut nimic” a spus Florian Marin. Prima “muştruluială” a primit-o inspectorul general ISJ Vâlcea, Andra Bică. Prefectul a întrebat-o pe şefa învăţământului vâlcean ce măsuri s-au luat în privinţa greutăţii ghiozdanelor. Andra Bică a spus că în acest moment ISJ-ul este angrenat în concursul directorilor de şcoli, însă a spus că după 1 septembrie va intreprinde o serie de măsuri, pe care i le va comunica ulterior. O altă informare cerută de Florian Marin a fost adresată şefului IPJ Vâlcea, Bogdan Berechet, cu privire la situaţia din centrul Râmnicului, unde persoane de etnie rromă încă se adună în grupuri mari şi tulbură liniştea publică. Berechet a replicat că a intensificat patrulele în zona centrală, s-a luat legătura cu Poliţia Locală şi s-au efectuat acţiuni exact pe stoparea fenomenului infracţional pe zona respectivă.

• Rezultatele bune de la evaluarea națională aduce și o veste proastă pentru liceele tehnologice din Râmnicu Vâlcea. Puține unități de învățământ de profil tehnologic si-au făcut clasele pana acum, fapt ce îi da apa la moara edilului Mircia Gutău. Primarul și a exprimat de multe ori dezamăgirea referitoare la rezultatele înregistrate de anumite licee la Bac, dar mai ales ca acestea au și putini elevi. Lipsa elevilor ar putea duce la comasarea unor unităților de învățământ, și probabil la noi scandaluri precum cel de la Liceul Oltchim.

• Prezența forțelor NATO la Vâlcea a născut bancuri și legende în rândul ramnicenilor. Cică prostituatele de la Budești și de la strand și -ar fi mutat sediul la Copăcelu și la Mihaesti, în speranța că vor face rost de niște "verzisori" americani. Alții spun ca peste 9 luni vom vedea și câțiva copii de culoare la maternitate, după escapadele soldaților. Cea mai tare legenda rămâne un protocol care, chipurile, ar fi fost semnat intre americani și romani, care prevede ca, dacă vor apărea acuzații de viol ale prostituatelor, acestea ar fi iertate de romani. Cei mai puțin răutăcioși sunt ciobanii de la Mihaesti, care s au împrietenit cu soldații, beneficiind de mâncare și băutură.

• Premierul Mihai Tudose a criticat, în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părinţeşti. ”Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat premierul. Premierul Mihai Tudose a afirmat că nu îl va demite astăzi pe Ministrul Sănătății, Florin Bodog: "Nu-l demit azi. Și nici maine. Dacă sistemul e de vina, schimbăm sistemul. Dacă e vorba de responsabilități personale, le discutam", a spus premierul. Premierul, care i-a solicitat ministrului Sănătăţii să înceapă o campanie susţinută pentru a convinge pe toată lumea de necesitatea vaccinării copiilor, a fost întrebat ce părere are despre faptul că sunt părinţi care refuză să îşi vaccineze copiii. ”Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului... Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat Mihai Tudose.
La remarca unui jurnalist că sunt şi medici care sunt împotriva vaccinării, prremierul a replicat: ”Nu ştiu dacă aceia sunt chiar doctori”. Întrebat ce măsuri vor fi luate în privinţa părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, Tudose a spus că este un subiect în discuţie şi că a cerut soluţii.
”Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadrul legal. Şi o anchetă a celor în drept de la protecţia copilului, de la asistenţa socială, dar foarte bine fundamentat juridic”, a subliniat premierul.

Această rubrică este un pamflet şi trebuie tratată ca atare!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...