Șapte români în sferturile de finală ale Europeanului de box pentru cadeți de la Rm. Vâlcea: Listă deschisă pentru donaţii! Campionii din box merită

23 Iul 2017
Campionatul European de box pentru cadeți de la Râmnicu Vâlcea a ajuns în faza sferturilor de finală. Sâmbătă, pe cele două ringuri instalate în Sala Sporturilor Traian sunt programate 73 de meciuri în două gale (de la orele 15:00 și 18:30), un adevărat maraton încărcat de adrenalină și emoții. Învingătorii vor avea locul asigurat pe podiumul de premiere. Învinșii nu vor rămâne decât cu experiența acumulată la prima lor mare competiție de obiectiv.

În malaxorul emoțiilor vor intra și șapte pugiliști români, toți aflați la un singur pas de medalii. Cei ce vor ieși învingători din ring se vor alătura celor doi deja medaliați tricolori, beneficiari ai unor înscrieri mai puțin numeroase la categoriile lor de greutate. Ștefan Panaitescu (80 kg) și Albert Ionuț Potoceanu (105 kg) sunt deja în semifinale și au cel puțin asigurat bronzul.

Cea mai consistentă prezență în sferturile de finală este cea a Rusiei, care a venit cu echipă completă de boxeri, 20, și nu a suferit nicio înfrângere în primele patru zile de întreceri.

Programul românilor în sferturile de finală

43 kg: Eusebiu Tîrzoman – Arnas Kazakevicius (Lituania)

44,5 kg: Marco Antonio Manea – Aleksa Petrovic (Serbia)

56 kg: Andrei Musteț - Akul Avetisyan (Armenia)

59 kg: Sebastian Trandafir – Kama Begyan (Armenia)

68 kg: Florin Alexandru Năstruț - Antonio Grabic (Croația)

76 kg: Daniel Dumitru – David Karolyi (Ungaria)

90 kg: Dragoș Constantin Guzga – Celik Burak (Turcia)

Modelul Călărași – campioni pe bandă rulantă

Vineri, în ultima gală cu preliminarii, Marco Antonio Manea (44,5 kg) și-a făcut un debut frumos în competiție, cu o victorie clară la puncte obținută în meciul cu moldoveanul Cristian Tacu. Manea, sportiv legitimat la CSM Călărași și asistat la colț de antrenorul coordonator al lotului, Robert Băeatu, dar și de antrenorul său de la club, George Anghel, a boxat inteligent în fața unui adversar care a venit permanent în față, ca un tăvălug. Manea și-a folosit eficient directa de stânga și după ce a stopat elanul adversarul a punctat de fiecare dată eficient cu serii de lovituri. Victoria sa a fost mai mult mai clară decât verdictul dat de arbitri, 4-1.

Manea este una dintre speranțele boxului românesc. În vârstă de 14 ani, Marco a început nobila artă la București, cu antrenorul Florin Foia, dar a decis că este mai bine pentru cariera lui să se mute la Călărași, acolo unde frații Vali și George Anghel fac artă din ”nobila artă”.

Tineri, ambii în jurul a 30 de ani, cu o dorință de muncă și o nebunie a performanței tot mai rare în boxul românesc, frații Anghel au creat un centru de referință la Călărași. Au perseverat până au convins oficialitățile locale că merită să investească în box, iar din priceperea lor și din condițiile create au ieșit rezultate frumoase: medalii europene și nenumărat titluri naționale de la copii până la tineret. Ca o recunoaștere a valorii lor, federația le-a încredințat lotul național de juniori. ”Fără falsă modestie cred că avem cele mai bune condiții din țară. Selectăm copii din toată zona și îi aducem la Călărași, unde putem să le oferin cazare, masă și antrenamente bune. În fiecare generație am avut campioni și pot să spun că Marco Manea este un veritabil talent”, a declarat George Anghel, un antrenor ce și-a început cariera la numai 23 de ani, la un an după fratele său, Vali.

Vineri, în afara lui Marco Manea a mai urcat în ring și Samuel Roman (54 kg). Sportivul de la CSS Sighet a fost învins la puncte de italianul Francescu D’Angelo.

Donații pentru boxerii români ce vor urca pe podiumul de premiere

Federația Română de Box trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar. Fără finanțare de la MTS, forul condus de Vasile Cîtea a fost nevoit să se bazeze pe forțe proprii și pe sprijinul primăriei Rm. Vâlcea pentru a organiza Europeanul de cadeți. În aceste condiții, despre stimulente financiare pentru sportivi nu poate fi vorba. Totuși, oamenii de box nu au rămas indiferenți la această situație. Viorel Sima, oficial desemnat de EUBC ca manager al competiției, a anunțat că își donează diurna de la forul european, aproximativ 1.000 de euro, pentru sportivii români care vor urca pe podiumul de premiere. Aceeași sumă a anunțat că o va oferi și președintele Comitetului Local de Organizare, Cătălin Udubașa. Ambii au lansat și o provocare: ” Lista pentru donații rămâne deschisă”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...