Informații excepționale despre GETO-DACI

Informații excepționale despre GETO-DACI Ilustrație: Gabriel Tora
Cultura geto-dacică, ale cărei urme împânzesc toată România, dar și teritoriile din afara granițelor, este una cât se poate de controversată. Dacă, pe de o parte, sunt istorici care vorbesc despre ea la superlativ, pe de altă parte, există și istorici care o prezintă ca fiind o cultură minoră, chiar primitivă.

Dar care este adevărul? Ei bine, pentru a înțelege mai bine cine au fost geto-dacii și care a fost însemnătatea lor în istorie, o soluție este să apelăm la izvoarele antice sau la opinia unor istorici străini, pe care nu îi putem suspecta de subiectivism în favoarea orgoliului nostru național...

Cu siguranță veți fi surpinși să descoperiți ce au spus aceștia despre geto-daci. Iată și câteva scurte articole în care veți găsi CITATE cu adevărat excepționale din izvoare istorice antice sau din scrierile unor istorici moderni:

Horațiu, despre pericolul geto-dacic, în sec I î. e.n.: „Puțin a lipsit ca Roma, sfâșiată de lupte interne, să fie nimicită de către daci și...”

Împăratul Traian, despre geto-daci: “Geții (dacii) pe care i-am învins erau cei mai valoroși războinici din lume, nu numai datorită...”

Lactantius (secolul IV e.n.) despre Împăratul Galerius: „A vrut să schimbe titulatura Imperiului Roman în... Imperiul Dacic.”

Daniel Roxin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...