Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 15 iunie 2017

15 Iun 2017
• Consiliul Județean Vâlcea inaugurează oficial joi, 15 iunie 2017, cele două stații de sortare de la Râureni și Brezoi • Spargere dubioasă la un magazin de pe strada General Magheru din Râmnicu Vâlcea week-end-ul trecut • Și barza și pumnul în gură vin cu Rutiera! A fost criticat de câţiva, dar apreciat de mii de români pentru reacţia pe care a avut-o după ce a fost lovit de Cristian Boureanu • Datoria externă a României, tot mai mare

Consiliul Județean Vâlcea inaugurează oficial joi, 15 iunie 2017, cele două stații de sortare de la Râureni și Brezoi. Cele două investiţii au fost realizate în cadrul contractului *„Proiectare și execuție CL.2 Construire stații de sortare Brezoi și Râureni”*, care face parte din proiectul *„Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Vâlcea”*. Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea unei infrastructuri de gestionare a deșeurilor conformă cu standardele europene, în vederea îmbunătățirii calității mediului și a condițiilor de trai, în județul Vâlcea. Ce nu știu mulți ca proiectul trebuia sa fie gata încă din 2015, și presupune, printre altele, înființarea unui centru ultra modern de colectare și reciclare al deșeurilor în comună Rosti, însă pana acum autoritățile au reușit doar sa achiziționeze terenul pe care se va face învestitia, urmând ca Sa se facă acum și drumul către facilitate Spargere dubioasă la un magazin de pe strada General Magheru din Râmnicu Vâlcea week-end-ul trecut. Hoții nu au acționat la întâmplare, din primele cercetări reieșind că aceștia au furat cele mai valoroase produse vizibile de afară. Polițiștii au venit în zona sâmbătă dimineață și au făcut cercetări și urmează sa îi găsească pe infractori. Și barza și pumnul în gură vin cu Rutiera! A fost criticat de câţiva, dar apreciat de mii de români pentru reacţia pe care a avut-o după ce a fost lovit de Cristian Boureanu. Poliţistul de la Serviciul Rutier al Capitalei este cel care anul trecut a devenit un „mic” erou, după ce a gestionat impecabil o situaţie limită.

Andrei Ovidiu este agent principal de poliție, din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București. Pe 15 noiembrie 2016, pe site-ul oficial al poliţiei, poliţiaromână.ro, apărea următoarea postare:

„Barza vine cu rutiera. Imprevizibilul este un atribut care se potrivește cu munca de polițist. În fiecare zi, știm că venim la serviciu pentru a face ceea ce ne-am dorit, să salvăm vieți, să-i protejam pe cei de lângă noi dar, de cele mai multe ori, realitatea ne dovedește că putem face față și altor situații, la care poate nu ne-am gândit niciodată. Este și cazul colegului nostru, agent principal de poliție Andrei Ovidiu, din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București, care astăzi, în timp ce se afla în serviciu, a ajutat la venirea pe lume a unei micuțe, de 4 kg., perfect sănătoasă. Mama fetiței era blocată în trafic, în zona Valea Cascadelor din București, când a intrat în travaliu, astfel încât polițistul, cu sprijinul colegilor, a condus-o în siguranță la Spitalul Filantropia, unde a fost preluată de medici. Încântată probabil, de semnalele acustice și luminoase de la mașina de poliție, micuța s-a născut înainte de a ajunge la spital. Poliția Română îi urează micuței multă sănătate și o așteaptă, atunci când va crește, să facă parte din echipa polițiștilor rutieri.”

Datoria externă a României, tot mai mare: Datoria externă a României, care include atât împrumuturile statului din străinătate, cât şi datoriile entităţilor private, a crescut în primele patru luni din acest an cu 1,71 miliarde euro faţă de finalul anului trecut, la 94,086 miliarde euro, nivel maxim din decembrie 2014, în special ca urmare a majorării datoriei publice, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR).

La finalul anului 2014, datoria externă totală a României a fost de 94,744 miliarde euro, din care datoria publică era 32,833 miliarde euro, scrie news.ro.

La finalul anului 2016, datoria externă totală a României a fost de 92,377 miliarde euro, la sfârşitul lunii februarie, nivelul era de 92,753 miliarde euro, iar la finalul lunii martie, nivelul era de 93,192 miliarde euro, arată datele BNR.

Din totalul împrumuturilor planificate în luna iunie, circa 5,3 miliarde de lei vor fi atrase prin opt licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele vor fi destinate finanțării deficitului bugetului de stat și refinanțării datoriei publice.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza în luna iunie două licitații de certificate de trezorerie cu discont, în valoare totală de 1,8 miliarde de lei. Prima licitație va fi lansată în data 8 iunie 2017, valoarea emisiunii fiind de un miliard de lei, iar cea de-a doua, va avea loc în data de 15 iunie și o valoarea de 800 de milioane de lei.

De asemenea, vor mai fi organizate șase licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu scadența la 2, 4, 5, 7 și 15 ani, în valoare totală de 3,5 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.

În anul 2017, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi lansate de MFP pe piața internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,96% din PIB (circa 24 de miliarde lei), care urmează să fie finanțat în proporție de 65% de pe piața internă și 35% de pe cea externă, precum și de nivelul refinanțărilor de titluri de stat 2017 denominate în lei scadente în 2017.

Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...