Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


FOTO-VIDEO: Au salvat ce au mai putut din casele evacuate de la Alunu. Halda de steril continuă să alunece...

FOTO-VIDEO: Au salvat ce au mai putut din casele evacuate de la Alunu. Halda de steril continuă să alunece... FOTO: ISU Vâlcea
Începând cu data de 10.05.2016, au fost semnalate alunecări ALE MASELOR DE PĂMÂNT în punctul ” Gropile”, situat în extravilanul comunei Alunu, în speță alunecarea haldei de steril – Cariera Berbești Vest – pe latura sudică.

Din data de 11.05.2017, s-au început monitorizarea acestei alunecări de către comisii mixte constituite din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu şi luarea primelor măsuri de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă al localităţii Alunu.

În după amiaza zilei de 16.05.2017 până în data de 20.05.2017, s-au luat măsuri de evacuare a membrilor primelor 4 familii(M Victor – 3 membri, M Constantin – 2 membri, M. Ion – 4 membri, M Ilie – 5 membri), animalelor, bunurile materiale şi elementelor de construcții de la case și anexe.

Ca urmare a evoluției situației operative din comuna Alunu, în perioada 01.06.2017 -03.06.2017, s-au luat măsuri de evacuare a membrilor a două familii (A. Ion – 3 membri, G. Ion – 3 membri), animalelor, bunurile materiale şi elementelor de construcții de la case și anexe. Pentru a salva cât mai multe elemente de construcții, pe parcursul zilelor de 2 și 3.06 s-au suplimentat forțele și operațiunile pentru îndepărtarea maselor de steril acumulate în aval de al doilea pinten au continuat pe timp de noapte, iluminatul fiind asigurat de un echipaj venit în sprijin de la ISU al județului Dolj.

Pentru intervențiile din aceste zile au fost alocate forțe și utilaje de ISU Vâlcea, ISU Dolj, IPJ Vâlcea, I.J.J. Vâlcea, SGA Vâlcea, SVSU Alunu și CET Govora.

De asemenea evoluția situației operative din zona afectată a fost evaluată de conducerea IGSU (împuternicit inspector șef. colonel Dragne Daniel-Marin), precum și o echipă de specialiști pentru găsirea unei soluții tehnice și științifice privind stoparea alunecării de teren.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella