FOTO-VIDEO: Imagini din elicopterul MAI cu alunecările de la Alunu. Încă 2 gospodării vor fi evacuate

Coșmarul localnicilor din Alunu este departe de a lua sfârșit. Alunecările au ajuns la o distanță mică de drumul județean 605 C și există riscul ca masa de pământ, aflată în continuă avansare, să ajungă în abia râului Olteţ. Iată care sunt ultimele informații primite de la Prefectura Vâlcea:

"În data de 1 iunie 2017, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, însoțit de Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, și de specialiști din cadrul Prefecturii, ai Consiliului Județean și ai altor structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, s-a deplasat în zona afectată de alunecarea de teren din localitatea Alunu.
Dat fiind pericolul iminent de pătrundere a masei de pământ în incinta unei gospodării din zonă cât și distanța foarte mică până la drumul județean 605 C, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alunu, s-a întrunit în ședință, fiind stabilite următoarele măsuri:
- Aprobarea evacuării pentru încă 2 gospodării, Avram Ioan și Genunche M. Ion;
- Solicitarea sprijinului Administrației Naționale Apele Române pentru lucrări de intervenție operativă, în condițiile în care există riscul ca masele de pământ în mișcare să ajungă în albia râului Olteț, curs de apă aflat în administrarea SGA Vâlcea;
- Solicitarea sprijinului Consiliului Județean Vâlcea, a administratorului drumului județean DJ 605C, pentru lucrări specifice de punere în siguranță a platformei drumului și a podului existent la km 7+133;
- Solicitarea sprijinului Ministerului Economiei, Minister sub autoritatea căruia se regăsește Complexul Energetic Oltenia, societate ce are în administrare o suprafață de 29,11 ha, aproximativ jumătate din suprafața alunecată.
Evaluarea modului de deplasare a haldei de steril alunecate s-a realizat atât prin survol cu un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne, efectuat de către Inspectorul General pentru Situații de Urgență, domnul Colonel Daniel Marian Dragne, împreună cu prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, Inspectorul Șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență-Vâlcea, domnul Colonel Ionel Nuță, primarul localității Alunu, domnul Cristian Birăruți și un reprezentant al exploatării miniere Berbești, cât și de la sol de către aceștia împreună cu alți specialiști ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență-Vâlcea.
Acțiunile de evacuare au început, fiind coordonate de către domnul Colonel Nuţă Ionel, Inspectorul Șef al ISU-Vâlcea.
În aceste condiții, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, a dispus convocarea în regim de urgență în ziua de 2 iunie 2017, ora 10:00, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la sediul Instituției Prefectului Județul Vâlcea, sala nr.2, urmând a fi analizate, dezbătute, aprobate propunerile Comitetului Local pentru situații de Urgență Alunu și dispuse măsuri în consecință".
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...