RÂMNICU VÂLCEA: De 1 iunie, „Autobuzul copilăriei” face curse speciale către și de la Grădina Zoologică

Joi, 1 iunie 2017, Ziua Copilului este sărbătorită şi în Râmnicu Vâlcea. Astfel, vor avea loc o serie de evenimente menite să celebreze această zi specială.

La iniţiativa Primăriei municipiului, un grup de asociaţii non-guvernamentale – ”Speranţă pentru Râmnic”, ”Zâmbete colorate”, ”Ataraxia”, ”Orpheus” şi Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică, cu sprijinul unor sponsori – Boromir, Nordexim - şi în colaborare cu conducerea Grădinii Zoologice, SC ETA SA şi Teatrul Municipal ”Ariel” au pregătit în data de 1 iunie un program pentru copii în ambianţa deosebită a Grădinii Zoologice din Ostroveni. Astfel, sub genericul ”Curcubeul copilăriei”, cei mici beneficiază de intrare gratuită la Zoo pentru a se bucura de teatru, de o paradă a costumelor din poveşti, de ateliere de creaţie, sesiuni de pictură pe faţă, o vânătoare de comori şi de multe alte surprize. Pentru a-i aduce pe copii în Ostroveni, a fost pregătit ”Autobuzul copilăriei”, o cursă specială pe traseul 7S care leagă cartierul Nord de Sudul municipiului, cu plecare de la Dispecerat Nord la orele 09.00, 10.00 şi 11.00; autobuzul îi va aduce înapoi în oraş, pe acelaşi traseu, pe sărbătoriţii zilei, plecările de la Grădina Zoologică fiind la orele 16.00, 17.00 şi 18.00, iar transportul este gratuit pentru copii şi însoţitorii lor.

Acest program se adaugă altor evenimente create pentru cei mici cu această ocazie. Printre ele, un concurs de biciclete organizat de Asociaţia ”Lykaios” în Parcul Zăvoi începând cu ora 14.00, eveniment sprijinit financiar de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, spectacole de teatru, balet şi o paradă a personajelor de poveste cu Teatrul Municipal ”Ariel” pe esplanada din faţa sediului din Parcul Zăvoi, începând cu ora 17.00, sau manifestări organizate de Palatul Copiilor - spectacole de toate genurile, ateliere de lucru, concursuri etc. - derulate între orele 10.00-14.00 în Parcul Mircea cel Bătrân, unde, recent, Primăria a montat pentru această perioadă două figurine luminoase cu Mickey Mouse şi Minnie Mouse, care fac deliciul celor mici.

Picturile au fost realizate de către elevii claselor de liceu, secţia Arte Plastice, de la Liceul de Artă „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...