FOTO: Traficul pe TRANSALPINA a fost deschis cu restricţii! Vezi care sunt

Transalpina, cel mai spectaculos drum din România a fost deschis oficial luni, 29 mai 2017.

Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a participat alături de prefectul județului Gorj, domnul Adrian Ciprian Florescu și de directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, domnul Bogdan Bratu, la deschiderea oficială a unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară, Transalpina.

Întâlnirea a avut loc pe drumul național DN 67C, la limita celor două județe, Vâlcea și Gorj, după primirea avizului comisiei formată din specialiști din cadrul secției de Drumuri Naționale și reprezentanți ai Poliției Rutiere din Vâlcea și Gorj.

Deschiderea cu câteva zile înainte de mini-vacanța de Rusalii a acestei importante căi de acces, este de bun augur pentru turismul din stațiunile Voineasa și zona Vidra-Obârșia Lotrului.

„Precizăm că din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 – 07:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t”, se arată într-un comunicat remis de CNAIR.

Transalpina, denumită și „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania și Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). În anul 2009 a început asfaltarea și modernizarea acestui drum pe o distanţă de 148 de kilometri, între Sebeş, judeţul Alba si Bengești, judeţul Gorj. În 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost așternut.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...