Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Proiectul „Mame pentru Viaţă. Viaţă pentru Mame” desfăşurat de World Vision România şi în judeţul Vâlcea

Perioada adolescenţei este o perioadă delicată de tranziţie, când un copil păşeşte în lumea maturităţii şi multora le este dificil sa ceara sfaturi, informatii si ajutor. De aceea, in cadrul proiectului Mame pentru Viata. Viata pentru Mame, desfasurat de Fundatia World Vision Romania si in judetul Valcea , au avut loc sesiuni de informare pentru 164 adolescenti de la liceul Sanitar Antim Ivireanu Valcea , 115 eleve de la Liceul Constantin Brancoveanu Horezu si eleve de la gimnaziu din comunitate Danicei.

Tinerele au fost informate despre anatomia aparatului reproducator, despre modificarile din pubertate si riscurile sarcinilor si avorturilor la aceasta varsta.

Acestea au fost foarte incantate de informatiile pe care le-au primit, pe baza carora s-au conturat diferite discutii care sa le ajute in primul rand sa se cunoasca, sa intelege ce inseamna perioada de pubertate si trecerea spre adolescenta.

“Cred ca este foarte important pentru aceste tinere sa inteleaga cum functioneaza corpul lor si aparatul reproducator, denumirile anatomice corecte, sa faca deosebirea intre ciclu menstrual si menstruatie, sa inteleaga foarte bine relatiile sanatoase, riscurile unei relatii sexuale, sarcinile nedorite, bolile cu transmitere sexuala . Traim intr-o era a vitezei, a internetului, cu multe informatii, pe care acestia trebuie sa stie sa ia ce le este folositor si sa faca diferenta dintre ce este bine si rau. Educatia sexuala ne va feri copiii de consecintele neplacute ale unei vieti sexuale incepute prea devreme, de sarcini nedorite, de boli transmisibile sexual, de abuzuri din partea altor copii sau a unor adulti.” a declarat D-na Sica, profesor . Aceste sesiuni vor continua si in alte scoli si licee din judetul Valcea.

Proiectul “Mame pentru viata. Viata pentru mame”este un amplu program de reducere a mortalitatii materne din tara noastra demarat de Fundatia World Vision Romania, alaturi de compania farmaceutica Merck Sharp and Dohme (MSD) Romania, ca parte a intţiativei globale MSD for Mothers.

Proiectul implementat în Romania de World Vision se deruleaza in 3 judete – Valcea, Dolj si Vaslui si se adreseaza unui numar de 15.000 de femei cu varsta intre 15 si 40 de ani, din 30 de comunitati rurale.

In judetul Valcea proiectul se desfasoara in comunitatile: Frâncesti, Scundu, Orlesti, Ionesti, Stoilesti, Mihaesti, Galicea, Nicolae Balcescu, Dragoesti, Olanu, Sirineasa, Popesti si Danicei.

„Nicio mama nu trebuie sa moara dand viata!” este obiectivul acestui program, care va dezvolta un model inovativ de servicii integrate pentru reducerea cazurilor de mortalitate materna, prin prevenirea sarcinilor nedorite si prin sustinerea accesului la servicii medicale de calitate prenatale si maternale.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella