JUSTIȚIE ABSURDĂ: Primăria din Râmnicu Vâlcea este OBLIGATĂ să scoată asfaltul de pe B-dul Nicolae Bălcescu și să plătească despăgubiri record către SOCOM SA (FOTO)

23 Mai 2017
Prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Mircia Gutău își arată consternarea față de o hotărâre judecătorească care frizează absurdul, decizie care va afecta iremediabil locatarii din blocurile 225, 50 şi 300 de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Râmnicu Vâlcea, vizavi de Liceul Tehnologic ”Oltchim”.

”Printr-o soluţie care frizează absurdul, instanţa de judecată impune locatarilor din zonă să nu mai poată ieşi din blocuri decât călcând pe proprietatea privată a SC SOCOM SA, nemaivorbind de faptul că accesul maşinilor de intervenţii într-o situaţie de urgenţă majoră este restricţionat de încălcarea unei proprietăţi private.

În aceste condiţii, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va demara imediat lucrările de scoatere a asfaltului dintre blocurile 225, 50 şi 300, transformând astfel, pentru că aşa a crezut de cuviinţă un magistrat, parcarea din zonă într-un loc viran. Totodată, vom delimita proprietatea privată a SC SOCOM SA de cea publică, astfel încât locuitorii din zonă să ştie cine se face responsabil de condiţiile de care se vor ”bucura” după punerea în aplicare a acestei soluţii judecătoreşti.

În acelaşi timp, Primăria va ataca prin toate mijloacele legale această decizie, luată ”la birou”, fără nici cea mai mică legătură cu realitatea din teren, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze, într-un final, de condiţiile decente oferite de o aşezare urbană. Sperăm ca raţiunea să triumfe şi să avem mai mult câştig de cauză la o instanţă superioară”, susține Mircia Gutău.

Cum s-a ajuns în această situație, explică tot primarul Gutău, care face un remember al modului cum a reușit SOCOM SA să dețină suprafaţa de 2221 m.p. cuprinsă între blocurile 225 (fost Bloc IACM), 50 şi 300 din bd. Nicolae Bălcescu, vizavi de Liceul Tehnologic ”Oltchim”.

”În urma cererii făcută în baza HG nr. 834/1991, SC SOCOM SA primea de la Consiliul Judeţean Vâlcea titlul de proprietate pentru suprafaţa cuprinsă între blocurile 225 (fost Bloc IACM), 50 şi 300 din bd. Nicolae Bălcescu, vizavi de Liceul Tehnologic ”Oltchim”. Pe această suprafaţă, SC SOCOM SA solicita şi obţinea în anul 2010 Certificatul de Urbanism nr. 690/12418/11.05.2010 în vederea elaborării unui Plan Urbanistic de Detalii pentru construirea unei grădiniţe cu program normal. Doi ani mai târziu, Primăria municipiului aproba prin HCL nr. 36/2012 PUD ”Grădiniţă cu program normal, bd. Nicolae Bălcescu nr. 41-43, investitor SC SOCOM SA, impunând, conform legislaţiei în domeniu, unele condiţii printre care asigurarea locurilor de parcare conform funcţiunilor zonei şi analiza circulaţiei carosabile şi pietonale pentru asigurarea deservirii clădirilor din zonă şi accesul autospecialelor – PSI, SMURD, ambulanţe şi altele. Pentru că se modifica categoria de folosinţă a terenului, solicitantul era, de asemenea, obligat să obţină acordul locatarilor blocurilor din zonă.

SC SOCOM SA nu a contestat în contencios administrativ această decizie a administraţiei locale, în schimb a atacat în instanţă decizia Primăriei municipiului, solicitând despăgubiri pentru o pretinsă lipsă de folosinţă a terenului.

Ca urmare, în data de 16.05.2017, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dat soluţia în Dosarul 4997/288/2015 referitor la reclamaţia SC SOCOM SA împotriva Primăriei municipiului şi a asociaţiilor de proprietari de la cele trei blocuri, obligând administraţia locală să achite suma de 393.900 lei pentru lipsa de folosinţă a terenului pe ultimii 3 ani, la care se adaugă 26.440 lei cheltuieli de judecată. Soluţia dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea mai obligă Primăria să scoată asfaltul din parcarea dintre blocuri, în caz contrar această lucrare poate fi executată de reclamantă, tot pe cheltuiala primăriei şi a celor trei asociaţii de proprietari”, a mai arătat primarul Mircia Gutău.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...