UPDATE: Alunecările de la Alunu, monitorizate cu un elicopter aparținând Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

UPDATE: Alunecările de la Alunu,  monitorizate  cu un elicopter aparținând Inspectoratului General de  Aviație al M.A.I. FOTO: Captura Youtube Greenpeace Romania
Din cauza precipitaţiilor abundente din această lună, au început alunecările în punctul ”Gropile”, situat în extravilanul comunei Alunu, fiind vorba despre o alunecare de teren a haldei de steril – Cariera Berbești Vest – pe latura sudică, ce a afectat terenurile proprietate privată și proprietatea Consiliului Local Alunu în suprafață de 17 – 18 ha, teren cu vegetație forestieră ( plantație salcâm).

Din această dată, 11.05.2017, s-au început monitorizarea acestei alunecări şi luarea primelor măsuri de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă al localităţii Alunu.

În după amiaza zilei de 16.05.2017, s-au luat măsuri de evacuare a membrilor primelor două familii (5 adulţi) şi a bunurilor materiale aparţinând primei familii (M. Victor - 3 adulţi), aflate pe direcţia frontului de alunecare.

În cursul zilei de 17.05.2017, au fost evacuate animalele şi bunurile materiale din cea de-a doua gospodărie, aparţinând numitului M. Constantin (cei doi membri ai familiei au fost evacuaţi în data de 16.05.2017). În după amiaza zilei de 17.05.2017, s-a trecut la executarea măsurilor de evacuare a membrilor și bunurilor aparţinând familiei M. Ion.

Pe parcursul zilei de ieri, s-au continuat acţiunile de evacuare a bunurilor celei de-a treia familii (M Ion). Concomitent, s-au desfășurat recunoașteri și monitorizări aeriene ale zonei afectate de halda de steril cu un elicopter aparținând Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. la care au participat membri ai CJSU Vâlcea (prefectul județului, inspectorul șef al ISU Vâlcea, inspectorul șef al IJJ Vâlcea, inspectorul șef al IPJ Vâlcea, un delegat al administratorul judiciar al operatorului economic - Cariera Berbești Vest).

Membrii CLSU Alunu au constatat o nouă deplasare a maselor de pământ spre gospodăriile familiilor V. Ion şi T. Ion Cristian, ceea ce a impus o monitorizare atentă a deplasării maselor de pământ în această direcţie.

Pentru limitarea efectelor negative ale alunecării de teren, în data de 18.05.2017 au intervenit următoarele forţe şi mijloace, sub comanda inspectorului şef, col. dr. NUȚĂ Ionel, după cum urmează :

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea: 4 ofiţeri, 17 subofiţeri, o ambulanţă SMURD, un camion., 3 autospeciale de transport efective.
- I.J.J.Vâlcea: 10 militari, 2 autospeciale;
- I.P.J. Vâlcea: 4 poliţişti, 1 autospecială;
- S.V.S.U. Alunu: 6 persoane;
- Direcţia Minieră Berbeşti (Cariera Alunu):12 lucrători, 4 tractoare, 5 autobasculante, 2 buldoexcavatoare, 2 buldozere de mare capacitat, aparate de tăiere cu oxiacetilenă.

În cursul zilei de astăzi, se continuă evacuarea bunurilor materiale aparținând celei de-a treia familii(M. Ion). Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea are la fața locului: 20 de cadre, un camion, o ambulanță SMURD, două autospeciale de transport efective.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...