Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră

Deputatul Eugen Neaţă a votat „PENTRU” un proiect important pentru vâlceni

18 Mai 2017
Veste bună pentru vâlcenii care au lucrat şi locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare. Prin votul său şi al colegilor, deputatul Eugen Neaţă a reuşit să includă municipiul Râmnicu Vâlcea în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

„Aşa cum am promis în faţa dumneavoastră, sunt foarte activ în Parlamentul României şi toate demersurile ce le-am făcut şi le voi face, vor fi doar în interesul cetăţenilor. Vă aduc la cunoştinţă că în urma demersului făcut prin depunerea amendamentului înregistrat cu nr. 279/2017, am reuşit, cu susţinerea preşedintelui Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, al cărei membru sunt şi prin votul dat de colegii mei, ca municipiul Râmnicu Vâlcea să fie introdus în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Prin documentele primite din partea societăţilor care îşi desfăşoară activitatea pe platforma chimică, am putut susţine şi argumenta importanţa acordării persoanelor ce au locuit şi lucrat cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, flour, clor, a pulberilor metalice, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, pe o rază de 8 km în în jurul acestor localităţi, pensionării anticipate cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. 4 din lege.

Acest demers a fost votat cu unanimitate de voturi în Comisie, urmând să intre pe ordinea de zi din plenul Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Am convingerea că voi avea toată susţinerea colegilor din coaliţia guvernamentală.

Mulţumesc Sindicatului "Sodistul", instituţiilor şi societăţilor care au răspuns pozitiv la adresele pe care le-am înaintat şi am cerut să îmi fie puse la dispoziţie documente şi studii din care să rezulte că a existat sau există poluare remanentă pe o rază de 8 km în jurul platformei chimice!” a declarat deputatul Eugen Neaţă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro