Concursul Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România la Vâlcea

Județul Vâlcea este gazda în această perioadă a Concursului Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România, eveniment la care participă elevi și profesori din 30 de județe ale țării.

Concursul “Cultură şi civilizaţie în România”este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Monografii istorice locale.

Festivitatea de deschidere a avut loc astăzi, 13 mai 2017, începând cu orele 16,00 , iar premierea celor mai bun elevi se va desfășura marti, 16.05.2017, la orele 10,00.

„Imi face o deosebită plăcere să urez bun venit în județul nostru distinșilor membri ai comisiei naționale, tuturor celor 120 de elevi și profesori participanți la acest important eveniment.

Cu deosebită gratitudine iî mulțumesc ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE DR. VARSANUFIE, ARHIEPISCOPUL RÂMNICULUI, pentru binecuvântarea dată ca acest concurs să se desfășoare la Arhiepiscopia Râmnicului, inima județului Vâlcea. Mulțumesc reprezentanților Ministerului Educației Naționale pentru onoarea de a putea organiza acest deosebit eveniment cultural și educațional și sper că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor și că , din nou, performanța va înnobila județul Vâlcea.”- Andra Bică, Inspector Școlar General.

Prezenți la acest concurs pe tot parcursul derulării lui sunt reprezentanții Ministerului Educației Naționale:

Dl. Director General Alin-Cătălin PăunescD.na Insp. Gen. Mina RusuD.l Insp. Gen. Eugen StoicaD.l Insp. Gen. Doru DumitrescuD.l Insp. Gen. Vasile Timiș

Show original message
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...