Concursul Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România la Vâlcea

Județul Vâlcea este gazda în această perioadă a Concursului Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România, eveniment la care participă elevi și profesori din 30 de județe ale țării.

Concursul “Cultură şi civilizaţie în România”este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Monografii istorice locale.

Festivitatea de deschidere a avut loc astăzi, 13 mai 2017, începând cu orele 16,00 , iar premierea celor mai bun elevi se va desfășura marti, 16.05.2017, la orele 10,00.

„Imi face o deosebită plăcere să urez bun venit în județul nostru distinșilor membri ai comisiei naționale, tuturor celor 120 de elevi și profesori participanți la acest important eveniment.

Cu deosebită gratitudine iî mulțumesc ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE DR. VARSANUFIE, ARHIEPISCOPUL RÂMNICULUI, pentru binecuvântarea dată ca acest concurs să se desfășoare la Arhiepiscopia Râmnicului, inima județului Vâlcea. Mulțumesc reprezentanților Ministerului Educației Naționale pentru onoarea de a putea organiza acest deosebit eveniment cultural și educațional și sper că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor și că , din nou, performanța va înnobila județul Vâlcea.”- Andra Bică, Inspector Școlar General.

Prezenți la acest concurs pe tot parcursul derulării lui sunt reprezentanții Ministerului Educației Naționale:

Dl. Director General Alin-Cătălin PăunescD.na Insp. Gen. Mina RusuD.l Insp. Gen. Eugen StoicaD.l Insp. Gen. Doru DumitrescuD.l Insp. Gen. Vasile Timiș

Show original message
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...