Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Grila de salarizare a personalului medical în atenţia senatorului PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu

Într-o întrebare adresată ministrului Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, senatorul Romulus Bulacu vorbeşte despre grila de salarizare a personalului medical.

“Cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați răspunsul pentru următoarea întrebare: Care sunt considerentele care au stat la baza stabilirii salariilor de bază pentru o parte din personalul de specialitate medico-sanitar conform Anexei nr.1, Capitolul 1 din Legea nr.250/2016, după cum urmează:

- medicul șef, având studii superioare are un salariu de bază de 5.500 lei la gradul 1, respectiv 5.550 lei la gradul II (la punctul nr.1-Salarii de baza pentru functiile de conducere), în condițiile în care medicul primar, aflat în subordine, având studii superioare, cu gradația 5, primește un salariu de baza de 5616 lei (la punctul nr.2, litera a) Salariile de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar, subpunctul a.1. Unități clinice);

-asistentul medical debutant, angajat inițial pe un salariu de bază în cuantum de 2628 lei, ulterior, pe măsură ce înaintează în vechime în muncă, i se va reduce salariul, după cum urmează: gradația 1-1750 lei, gradația 2-1838 lei, gradația 3- 1929 lei, gradația 4- 1978 lei și gradația 5- 2027 lei (la punctul nr.2, litera a) Salariile de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar, subpunctul a.1. Unitati clinice)?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc.” se arată în interpelarea senatorului Romulus Bulacu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus