Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

FOTO – VIDEO: Noul mall din Vâlcea, ÎN IMPAS! Negocierile bat pasul pe loc

20 Apr 2017
Construirea noului Mall din Râmnicu Vâlcea ar putea fi blocată în urma neînţelegerilor dintre investitorului SC Ramnicu Valcea Shopping City SRL și firma Rotakt, al cărei sediu împiedică amenajarea unei căi de acces către centrul comercial, dar şi a unui sens giratoriu. Consilierii locali s-au întrunit joi, 20 aprilie 2017, în şedinţă extraordinară pentru a aproba PUZ - ul zonal pentru începerea lucrărilor, şi era cât pe ce să îi facă o favoare patronului de la Rotakt din Râmnicu Vâlcea. Aleşii propuseseră un amendament prin care obligă investitorul să construiască sensul giratoriu (care ar intra pe terenul celor de la Rotakt), şi să suporte şi exproprierea propriu zisă.

"Dacă votaţi amendamentul prin care ni se impune să construim giratoriul şi să cumpărăm terenul la preţul cerut de la Rotakt, probabil cei de la Rotakt o sa întrerupă negocierile care oricum sunt blocate acum. Când o să afle că proiectul va fi realizat doar pe această cale, nu o să ne mai răspundă la telefon. O să ne dea SMS cu suma pe care o vor" au spus reprezentanţii firmei, care au propus şi altă variantă, anume pentru amenajarea unei intersecţii semaforizate.

Până la urmă, consilierii au votat pentru ambele variante, urmând ca investitorul, primăria şi reprezentanţii firmei Rotakt să se întâlnească pentru a găsi o cale de înţelegere.

ROTAKT: Nu avem pretenţii nerezonabile

Reprezentanţii firmei Rotakt susţin că nu au pretenţii nerezonabile şi că sunt deschişi oricăror negocieri.

„Am avut mai multe discuţii, iar după Paşti urma să avem discuţia finală. Ştim şi noi că sunt doua variante care se mai iau în discuţie acum. Nu avem pretenţii nerezonabile. Rămâne la latitudinea lor să aleagă cea mai bună variantă pentru ei. Varianta în care să cumpere locaţia noastră sau varianta pe lângă locaţia noastră.

Noi avem un avocat care ne reprezintă în toate povestea asta şi vom participa la orice discuţii şi negocieri la care vom fi invitaţi”, ne-a declarat Nicolae Pîrvu, asociat şi administrator al firmei Rotakt.

Noul mall va fi inaugurat anul acesta

Râmnicu Vâlcea Mall va avea o suprafaţă de 27.900 mp şi se va deschide în ultimul trimestru al anului acesta. Cel mai nou centru comercial din Vâlcea, construit de NEPI, se află pe strada Ferdinand şi se va întinde până la intersecţia cu Bd. Nicolae Bălcescu în sud şi râul Olt în est. Râmnicu Vâlcea Mall va avea o suprafaţă de 29.272 mp, din care etajul 1 va avea 6.906 mp, iar înălţimea maximă de 30 m. Parcările destinate clienţilor Râmnicu Vâlcea Mall vor fi situate la suprafaţă, 1.033 locuri în total, din care 49 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Mai mult, pentru noul centru comercial vor fi amenajate accese atât din strada Ferdinand, din sensul giratoriu Bd. Nicolae Bălcescu, cât şi din faleza râului Olt.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)