Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Cum recunoștem peștele proaspăt

Cum recunoștem peștele proaspăt foto: www.aflacum.ro
În ciuda faptului că peștele este benefic pentru sănătate, atunci când îl consumăm alterat, acesta (asemeni oricărui aliment) devin extrem de periculos pentru organismul nostru și ne poate trimite la spital. Tocmai de aceea v-am pregătit principalele sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când vă cumpărați peștele:

1. Mirosul

Mirosul este situat fără îndoială pe primul loc. Știm cu toții ca peștele nu are un miros prea plăcut, însă atunci când acesta este înțepător și nu se mai aseamănă cu cel specific este mai bine să îl refuzaţi.

2. Ochii

Ochii peștelui sunt importanți, deoarece atunci când este proaspăt, corneea este bombată, perfect transparentă și se pot vedea cu ușurință pupilele negre. La peștele vechi cornea este înfundată în orbită, deteriorată și își pierde din transparenţă, devenind tot mai tulbure, mată, cenușie sau opacă.

3. Branhiile

Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este felul în care arată branhiile peștelui. Dacă acestea sunt de culoare roșie, fără mucos și bine diferențiate, înseamnă ca peștele este proaspăt. În schimb, dacă branhiile acestuia au o culoare cărămizie, maro, și au un aspect de gelatină, nu este proaspăt.

4. Cum arată carnea și cum se desprinde de pe oase

Aici, înseamnă că deja aţi achiziționat peștele, însă dacă observaţi că oasele se îndepărtează ușor înseamnă ca peștele nu este proaspăt. Niciodată nu veţi vedea un pește proaspăt cu o carne moale ci o va avea fermă la atingere. Înainte de a cumpăra un pește neconceglat apăsaţi cu degetul în zona burții. Dacă veţi observa denivelări sau dacă va rămâne urma de la deget, înseamnă ca peștele nu este proaspăt. Un alt aspect ce trebuie urmărit la eviscerare este felul în care arată intestinele. Dacă acestea sunt deterioriate, cu bule de gaz, miros urât și arată ca o piftie de culoare sângerie, înseamnă ca peștele este stricat.

5. Solzii

Solzii care se desprind greu de pe pește, ne arată ca acesta este proaspăt.

Sperăm că v-au fost de folos aceste sfaturi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus