Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 6 aprilie 2017

05 Apr 2017
• Ideea de democrație în PNL Vâlcea este moartă și îngropată și în curând vor începe și parastasele • Dacă la liberalii vâlceni s-a instaurat dictatura, vă anunţăm că nici la PSD lucrurile nu stau pe roze, unii, pe la colţuri, şuşotind că s-au săturat de dictatura Răduleştilor • Surse bine informate din interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea ne-au spus că la începutul lunii februarie 2017, comisarul Bogdan Berechet a dispus ca autospeciala de poliţie • Să vorbim tot despre ce se întâmplă la IPJ Vâlcea, acolo unde mai mulţi poliţişti nemulţumiţi au început să vorbească

• Ideea de democrație în PNL Vâlcea este moartă și îngropată și în curând vor începe și parastasele. Surse bine intenționate din interiorul PNL Vâlcea ne-au spus că El lidero maximo, Cristian Buican, cel căruia îi place la nebunie să se cațere pe cadavre politice, vrea să meargă în alegerile interne, atât la județ, cât și la municipiu, cu candidați unici. De fapt, Buican dorește să înăbușe orice încercare de alegeri democratice și încearcă să-i convingă pe liberalii cu putere de decizie că cea mai bună soluție pentru PNL Vâlcea este tandemul Buican – Giosan. Să înţelegem că principiul năşărie – finărie nu mai este respectat de Buican? Am trăit s-o vedem şi pe asta: cum îşi sacrifică Buican finul pentru încă un mandat în fruntea PNL Vâlcea.

• Dacă la liberalii vâlceni s-a instaurat dictatura, vă anunţăm că nici la PSD lucrurile nu stau pe roze, unii, pe la colţuri, şuşotind că s-au săturat de dictatura Răduleştilor, cu referire la Constantin şi Lucian, primul preşedinte al CJ Vâlcea, iar al doilea numit de fratele mai mare strategul PSD Vâlcea. În fine, nu există lideri fără contestatari, dar parcă prin preajma liderilor au apărut prea multe marionete. Mai ales senatorul Bogdan Matei, care mai este şi secretarul PSD Vâlcea, cel care nu a reuşit să promoveze un amărât de examen de inspector şef adjunct la Inspectoratul Şcolar Vâlcea. Competenţă şi valoarea, domnule! Ce să conteşti?

• Surse bine informate din interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea ne-au spus că la începutul lunii februarie 2017, comisarul Bogdan Berechet a dispus ca autospeciala de poliţie, aflată în dotarea Serviciului Logistic cu numărul de înmatriculare VL 07 XSD să se deplaseze la Bucureşti pentru a transporta pe ruta Bucureşti – Râmnicu Vâlcea – Pesceana pe mama doamnei chestor de poliţie Carmen Ţuicu – adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În data de 24 februarie 2017, tot din dispoziţia comisarului şef Berechet, autospeciala de poliţie VL 07 XSD s-a deplasat în comuna Pesceana pentru a se efectua unele lucrări la centrala termică pe combustibil solid a doamnei Chestor Carmen Ţuicu.

În data de 14 martie 2017, din dispoziţia împuternicitului la conducerea IPJ Vâlcea, aceeaşi autospecială de poliţie s-a deplasat în comuna Pesceana pentru a transporta unele bagaje, iar în data de 15 martie 2017, bagajele au fost transportate în Bucureşti cu acelaşi autoturism la doamna chestor de poliţie.

La conducerea Serviciului Logistic din cadrul IPJ Vâlcea, comisarul şef Berechet l-a împuternicit pe cms. Şef Dacian Diaconu de la Direcţia de Audit Intern – Biroul de Audit Intern Craiova pentru ca IPJ Vâlcea să nu beneficieze de vreun control pe perioada împuternicirii.

• Să vorbim tot despre ce se întâmplă la IPJ Vâlcea, acolo unde mai mulţi poliţişti nemulţumiţi au început să vorbească. Se pare că există şi anumite situaţii în care nu s-au respectat procedurile de achiziţii publice privind renovarea sălii de şedinţe a IPJ Vâlcea. Recepţia finală a fost făcută înainte de terminarea lucrărilor la sfârşitul lunii decembrie 2016, pentru a se face plata agentului economic, iar lucrările au fost finalizate în februarie 2017. Pentru a se simula terminarea lucrărilor au fost aduse alte elemente de mobilier care au fost înlocuite în luna februarie cu cele menţionate în contract.

La toate lucrările de achiziţii publice efectuate la sfârşitul anului 2016 recepţiile s-au făcut doar formal, invocându-se lipsa timpului necesar şi pierderea banilor alocaţi şi nu au fost verificate efectiv lucrările executate, conform contractelor, în special în teritoriu. Spre exemplu: acoperişurile de la posturile de poliţie, precum şi renovarea sediilor unor structuri.

• Graba strică treaba, spune un vechi proverb românesc dacă ne gândim că guvernul Grindeanu a dat prea repede hotărârile de guvern de schimbare din funcţie a unor prefecţi, printre care şi cel de Vâlcea. Deşi este dată o hotărâre de guvern în acest sens, Radu Renga încă nu a fost schimbat din funcţie, tocmai pentru a se evita soluţionarea problemei în justiţie, cum, de altfel, Renga a şi ameninţat. Aşadar, social-democratul Florian Marian mai are puţin de aşteptat, asta până când Renga împlineşte un an în funcţia de prefect la Vâlcea şi abia mai apoi va fi mutat în altă parte în postura de inspector guvernamental sau prefect.

• Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...