Se face sau nu şcoală în a treia zi de Paşte? Răspunsul oficial al Ministerului Educației

Se face sau nu școală pe 18 aprilie? Este întrebarea pe care și-o pun în aceste zile elevii, părinții și profesorii care nu erau siguri dacă a treia zi de Paște va fi liberă, ținând cont de faptul că pe 19 aprilie, se intră în vacanță de primăvară. Lămurirea a venit de la Ministerul Educației: ziua de 18 aprilie va fi liberă.

Ministerul Educației a precizat, într-un răspuns pentru Libertatea, că ziua de 18 aprilie este liberă pentru elevi și profesori. „În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă din învățământul preuniversitar, în data de 18 aprilie (a treia zi de Paști), personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de zi liberă. Prin urmare, dacă respectiva zi este liberă pentru profesori, este liberă și pentru elevi. Informația a fost comunicată școlilor încă de anul trecut, imediat după aprobarea structurii anului școlar 2016-2017”.

Aşadar elevii vor avea o vacanță prelungită, care va începe de sâmbătă, 15 aprilie, și se va încheia marți, 2 mai, zi în care elevii se vor întoarce la școală.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...