S-au redus șansele la Cupele Europene?

30 Mar 2017
• HCM a pierdut meciul cu penultima clasată Danubius Galați, scor 31-34

HCM Rm. Vâlcea pierde teren în lupta pentru un loc de cupele europene! Chiar dacă părea favorită, echipa antrenată de Gheorghe Sbora a pierdut pe teren propriu în fața penultimei clasate în Liga Națională, Danubius Galați, scor 34-31. Vâlcencele au fost în avantaj doar primele minute, restul partiedei fiind adjudecată de gazde, care mai ales prin reușitele muntenegrencei Krnic (15 goluri marcate) au înscris din aproape toate pozițiile. Fetele de la HCM au tras tare în a doua repriză pentru a egala, și surpriza se putea produce pe final, când diferența a fost de două goluri(28-30 și 30-32) dar handbalistele de la Danubius nu s-au lăsat și au câștigat meciul în care păreau “victime” sigure. Înfrângerea cu Galați este a doua de pe teren propriu a HCM-ului, după ce etapa trecută a pierdut în fața campioanei en-titre CSM București.

Krnic: ”Sperăm să evităm barajul”

Rezultatul acesta le-a dat încredere celor de la Galați, care speră acum la evitarea barajului.“Noi nu avem altă șansă decat să ne batem la fiecare meci ca să evităm barajul, dacă fetele înțeleg acest lucru să-și asume responsabilitatea va fi bine. Nu aș vrea să mergem la baraj atâta timp cât avem o șansă. Aș vrea să mă gândesc doar la rămânere în Ligă și să fac un meci la fel de bun etapa viitoare, la fel ca cel de la Vâlcea”, a declarat Valeriu Costea, antrenorul echipei din Galați. „Sunt foarte fericită că am câştigat meciul acesta, am jucat bine din primul până în ultimul minut, mai avem de câștigat câteva meciuri acasă și cred că avem șansa să evităm barajul. Sper să câștigam și meciul cu Cisnădie”, a declarat Natasha Krnic, cea mai bună marcatoare de la Danubius.

Sbora își asumă vina pentru rezultat

Lucrurile nu stau la fel de bine pentru HCM, echipă finanțată în mare parte de primăria Râmnicu Vâlcea. Elevele lui Gheorge Sbora se află acum pe locul șase în clasament, la egalitate de puncte cu HCM Roman(28). “Ne-am așteptat la un meci de maniera aceasta, însa răspunsul nu a fost cel așteptat, consider că ce am făcut în repriza a doua trebuia să facem și în prima și atunci discutam altceva despre jocul de astăzi, trebuie să o luăm ca atare, eu îmi asum această înfrângere, vedem ce avem de făcut. Am un gust amar, clar. Nu am stat în pauza asta, am încercat să ne pregătim, îmi asum vina” , a spus Gheorghe Sbora.

HCM Râmnicu Vâlcea este nevoită să câștige următoarea partidă pentru a menține șansele la un loc care să le ducă pe vâlcence în Cupele Europene. Elevele lui Gheorghe Sbora vor juca pe trei aprilie la Zalău, echipa neînvinsă pe teren propriu de șase luni.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...