DECIZIE ministrul Justiţiei: Nu este oportună schimbarea lui Lazăr şi a lui Kovesi

29 Mar 2017
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat miercuri, 29 martie 2017, raportul privind evaluarea celor doi procurori şefi, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei doi şefi ai parchetelor au venit la chemarea lui în mai puţin de 15 minute.

„Eu personal am realizat evaluarea fără nici un fel de presiune sau ingerinţă. Nu am verificat soluţii din dosare. Am verificat modul în care DNA şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte s-au raportat la valorile constituţionale. Procurorul a ieşit din matca lui constituţională şi a intrat în zona legiuitorului, în speţă guvernul României.

În acest moment, nu este oportună declanşarea procedurii de schimbare a procurorului şef Lazăr şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi”, a declarat ministrul Justiţiei.

CCR a constatat încălcarea gravă a principiului separării puterilor în stat, prin anchetarea miniştrilor pentru elaborarea unor ordonanţe de urgenţă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...