Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


DECIZIE ministrul Justiţiei: Nu este oportună schimbarea lui Lazăr şi a lui Kovesi

29 Mar 2017
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat miercuri, 29 martie 2017, raportul privind evaluarea celor doi procurori şefi, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei doi şefi ai parchetelor au venit la chemarea lui în mai puţin de 15 minute.

„Eu personal am realizat evaluarea fără nici un fel de presiune sau ingerinţă. Nu am verificat soluţii din dosare. Am verificat modul în care DNA şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte s-au raportat la valorile constituţionale. Procurorul a ieşit din matca lui constituţională şi a intrat în zona legiuitorului, în speţă guvernul României.

În acest moment, nu este oportună declanşarea procedurii de schimbare a procurorului şef Lazăr şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi”, a declarat ministrul Justiţiei.

CCR a constatat încălcarea gravă a principiului separării puterilor în stat, prin anchetarea miniştrilor pentru elaborarea unor ordonanţe de urgenţă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella