Infractorii ARESTAŢI în urma percheziţiilor din Bălceşti, puşi în LIBERTATE

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Bălceşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 3 percheziţii, la domiciliile a 3 persoane, din oraşul Bălceşti, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat. Ulterior, magistraţii Judecătoriei Bălcești au decis ca Marian Budescu, Marian-Adrian Stoica și Daniel Codreanu să stea 30 de zile în spatele gratiilor. Acum, după mai bine de două luni aceştia au fost puşi în libertate.

Pagubă în valoare de 18.000 de lei

Din investigaţiile polițiștilor din Vâlcea a rezultat faptul că, în noaptea de 26/27 noiembrie 2016, cei trei infractori, toţi domiciliaţi în oraşul Bălceşti, ar fi escaladat gardul împrejmuitor al unei locuinţei, din comuna Ghioroiu şi ar fi pătruns în garaj, pe o fereastră, de unde ar fi sustras 1 ATV, 2 generatoare de curent, 2 drujbe, băuturi alcoolice şi mai multe unelte electrice, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale au obţinut autorizaţii pentru percheziţionarea locuinţelor celor 3 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în dimineaţa zilei de 12 ianuarie a.c., au descins la locuinţele acestora şi au pus în aplicare 4 mandate de aducere la sediul Poliţiei Bălceşti. Persoanele în cauză reuşiseră să înstrăineze toate bunurile sustrase, însă poliţiştii au reuşit recuperarea ATV-ului de la un cumpărător de bună credinţă, care, de asemenea, a fost condus la poliţie pentru declaraţii.

Au fost puşi în libertate

În data de 16 martie a.c., cei trei inculpaţi au fost puşi în libertate. Iată decizia instanţei: „Admite cererea formulată de inculpaţii Budescu Marian şi Stoica Marian-Adrian privind revocarea măsurii arestării preventive. În temeiul art. 242 alin.1) Cod proc. penală revocă măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Budescu Marian şi Stoica Marian-Adrian. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Budescu Marian şi Stoica Marian-Adrian, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă inculpaţii nu sunt arestaţi în altă cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţii Budescu Marian şi Stoica Marian-Adrian şi pentru reprezentantul Ministerului Public.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...