Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 16 martie 2017

15 Mar 2017
• Contul de youtube al emisiunii Replay de la TVR 1 a publicat zilele trecute imagini în premieră din timpului interviului acordat de Dumitru Dragomir la câteva luni de la Revoluția din '89 • Celebrarea Zilei Internaționale a Femeii pe data de 8 martie a fost instituită de Vladimir Ilici Lenin în 1917, la sugestia uneia dintre cele mai influente personaje din Partidul Bolșevic, Alexandra Kollontai (1872-1952) • Moartea lui Ion Iliescu a decedat în această dimineață, pur și simplu de bătrânețe

• Contul de youtube al emisiunii Replay de la TVR 1 a publicat zilele trecute imagini în premieră din timpului interviului acordat de Dumitru Dragomir la câteva luni de la Revoluția din '89.

El a povestit atunci cum s-a intervenit pentru ca echipa de ligă secundă Chimia Râmnicu Vâlcea, la care a fost președinte în acele vremuri, să câștige Cupa României, în sezonul 1972-1973.

A fost poate cea mai surprinzătoare finală de Cupă din istorie. O echipă de B, Chimia, a întâlnit o echipă din C, Constructorul Galați. Moldovenii o eliminaseră pe Dinamo în "optimi" și pe Steaua în semifinale.

"Prima dată a fost o glumă. Până am ajuns în șaisprezecimi, totul a fost o glumă. De aici, când am văzut că se leagă și echipa avea un schelet bunicel am început puțin să "lucrăm", așa se vorbea în lumea fotbalului.

Îmi amintesc numai un episod. Jucam cu FC Argeș, am avut un rol mai deosebit și am avut și puțină șansă. Am umblat și noi peste tot, și pe la arbitri, și pe la câte un jucător, așa se obișnuia.

În momentul în care am ajuns în finală, toți de la partid au vrut să se implice și fiecare a aranajat câte ceva. Primul secretar a plecat direct la București și a stat vreo trei, patru zile până a pus arbitru. Fiecare avea sarcină câte ceva. Adică: unul să corupă arbitrii, altul să corupă federația, altul să corupă jucătorii. Este un adevăr ce vă spun", a povestit Dumitru Dragomir la acea dată.

Cei care sunt interesați de imagini le pot vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=jdu_6mseK74

• Celebrarea Zilei Internaționale a Femeii pe data de 8 martie a fost instituită de Vladimir Ilici Lenin în 1917, la sugestia uneia dintre cele mai influente personaje din Partidul Bolșevic, Alexandra Kollontai (1872-1952).

Aceasta a rămas în istorie drept cea care l-a convins pe liderul comunist Vladimir Ilici Lenin sa instituie, imediat după preluarea puterii, în 1917, data de 8 Martie pentru celebrarea Zilei Internaționale a Femeii. S-a întâmplat după o grevă susținută de femeile din Sankt Petersburg, care cereau încheierea Primului Război Mondial, sfârșitul raționalizării alimentelor și abolirea dinastiei țariste.

Kollontai s-a remarcat cu mult timp înainte drept o membră de nădejde a partidului și a reușit să intre în grațiile lui Lenin, pe care l-a influențat cu ideile sale legate de revoluția sexuală a femeilor.

Alexandra Kollontai este autoarea unei teorii celebre, intitulate a "paharului de apă", expusă într-o povestioară scrisă de ea cu titlul "Iubirile a trei generaţii". Esenţa teoriei este ca satisfacerea dorinţei sexuale trebuie să fie la fel de simplă precum a bea un pahar cu apă. Personajul principal al eseului, Zhenya, o tânără de 18 ani, membra a Komsomolului (Uniunea Tineretului Comunist) şi reprezentantă a curentului "noua femeie", răspândit printre tinerele comuniste, crede că sexul nu trebuie să aibă nicio legătură cu iubirea. Zhenya trăieşte cu doi bărbaţi, rămâne însărcinată cu unul dintre ei, dar nu o interesează cu care.

Potrivit unor cercetători, Alexandra Kollontai poate fi suspectată de nimfomanie. "Lenin încurajase revoluţia sexuala promovata de Aleksandra Kollontai, o mâncătoare de bărbaţi (aproape literalemente), scriitoare şi prima femeie-ambasador, care promova amorul liber şi sexul fără limită pentru a distruge bazele familiei, odioasa instituţie burgheză. (O simplă privire de-a Aleksandrei Kollontai putea muia genunchii unui bărbat mai eficace decât o vizită a NKVD-ului.)", susţine scriitorul şi publicistul ieşean Dan Alexe pe blogul personal

• Moartea lui Ion Iliescu a decedat în această dimineață, pur și simplu de bătrânețe. Simțind că i se apropie sfârșitul, aceasta a lăsat și un bilet: “Mă consider o norocoasă că am murit de bătrânețe. Gândiți-vă că alții nu au trecut de revoluție sau de mineriade. Pe de altă parte, știu că v-am înșelat așteptările, așa că urez celei care îmi va prelua postul să aibă mai mult succes decât am avut eu, deși ascultați ce vă spun: fără o trimitere a tovarășului la Târgoviște, prin partid, va fi greu.”

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, pentru data de 28 martie 2017.

• Deci el mergea regulamentar cu 90 la oră prin București când, deodată, fu orbit de o lumină roșie foarte puternică care venea de la un aparat de pe un stâlp. Inițial, crezu că e de la ochelari, dar de fapt era un semafor, care e chestia aia la care stau săracii până se face verde. Normal că s-a speriat și a dat muzica tare în timp ce le trăgea la mue polițiștilor prin geam, că așa reacționăm toți când suntem speriați, haideți să nu fim ipocriți. Plus că la săraci ușile de la Logan se deschid ușor, că sunt din carton. Ia încercați să deschideți ușa la un Porsche, săracilor, că nici nu știți de unde, va prindeți urechile. Săracilor! P.S. - surse demne de încredere susțin că ținea în portbagaj o farmacie Catena, cu tot cu Arșinel. Numai pastile din alea efervescente pentru toate boalele și toate frizoanele.

• Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella