Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 9 martie 2017

08 Mar 2017
• Circulă un zvon pervers prin Consiliul Județean Vâlcea • Competiţie cu strigături pentru conducerea organizaţiei municipale din Râmnicu Vâlcea a PNL, însă ceea ce este de râs este faptul că deşi competiţia nu a început şi, de fapt, nu se ştie când va fi, au început strigăturile pe reţelele de socializare şi nu numai • Cică, din cauza creşterii salariului minim, anul asta se fac concedieri! • Zilele acestea este agitaţie mare în florării • Numeroase persoane au remarcat că Mihaela Rădulescu şi-a şters comentariile negative de pe pagina ei de Facebook după prima ediţie a show-ului «Uite cine dansează» • SRI A AJUNS SĂ FACĂ PERCHEZIŢII

• Circulă un zvon pervers prin Consiliul Județean Vâlcea. Se pare că actuala conducere a CJ intenționează să introducă o nouă acțiune în justiție. Deocamdată se strâng documente pentru ca să se repună pe rol procesul prin care liberalul Gheorghe Păsat a devenit președintele interimar al CJ Vâlcea, după moartea președintelui ales pesedistul Ion Cîlea. În opinia multora din CJ, liberalii au preluat abuziv conducerea instituției și este foarte posibil ca dosarul să fie redeschis la Curtea de Apel Pitești. În cazul în care verdictul ar fi unul pozitiv, începe distracția penală pentru unii… Asta ar însemna că la CJ Vâlcea tot ce s-a semnat în ultimii doi ani, cât la conducere a fost Păsat, devine de domeniul penalului.

• Competiţie cu strigături pentru conducerea organizaţiei municipale din Râmnicu Vâlcea a PNL, însă ceea ce este de râs este faptul că deşi competiţia nu a început şi, de fapt, nu se ştie când va fi, au început strigăturile pe reţelele de socializare şi nu numai. Nu s-a stabilit data când va avea loc conferinţa municipală de alegeri, nu se cunosc candidaţii, până acum niciun liberal important nu şi-a manifestat oficial opţiunea clară de candida pentru această poziţiei, însă au început înjurăturile. Aşa ceva… mai rar! N-aţi dori domnilor deontologi să mai aveţi puţinică răbdare ca să ştiţi pe cine înjuraţi?

• Cică, din cauza creşterii salariului minim, anul asta se fac concedieri! Aproape 3 decenii România a fost un El Dorado pentru angajatori: salarii de Africa subsahariana, taxe mai deloc (mai ales firmele din tari cu ambasadori tupeişti, care dădeau cu pumnii in masa pe la Ministerul Finanţelor), piaţă cât cuprinde... Mare creştere de salariu minim, a ajuns la 300 de euro! Brut! Când va fi măcar 1000 de euro (în Luxemburg, salariul MINIM net este de 2000 de euro), atunci mai discutăm! Când avem preţuri la produsele de bază mai mari decât în Vest, e normal că mai nimeni nu mai lucrează moca!

• Zilele acestea este agitaţie mare în florării. E de-nţeles de ce comercianţii muncesc de dimineaţa până seara: într-o singură săptămână, vând aproape jumătate din cât vând tot anul.

Sărbătorile de 1 şi 8 martie au revelat un detaliu care nu ne face cinste. Românii oferă flori din obligaţie, nu de plăcere. În plus, cel mai des o fac în prima săptămână a lunii martie. Aproape jumătate din totalul vânzărilor se fac în această perioadă. Ceea ce înseamnă şapte milioane de flori oferite de Mărţişor şi de Ziua femeii. Acest lucru denotă că românii sunt printre cei mai zgârciţi europeni, când vine vorba de florile oferite în dar. Cheltuim, în medie, şase euro pe an. Mai strânşi la punga decât noi sunt doar ruşii şi ucrainienii.

• Numeroase persoane au remarcat că Mihaela Rădulescu şi-a şters comentariile negative de pe pagina ei de Facebook după prima ediţie a show-ului «Uite cine dansează». Mihaela Rădulescu a înţepat-o de mai multe ori pe Andreea Marin în prima ediţie a mega-show-ului de la Pro TV, iar numeroase persoane i-au trimis comentarii negative. «Diva de la Monaco» le-a şters, însă, după emisiune. Mihaela Rădulescu a provocat-o de mai multe ori pe Andreea Marin în prima ediţie a show-ului «Uite cine dansează».

«Cum ţi s-a părut, Andreea? Hai, că trebuie să vorbim, nu avem ce face», i-a spus, la un moment dat, în cadrul show-ului, Mihaela Rădulescu Andreei Marin. «Dragă, eu nu am nicio problemă. Sunt o doamnă», i-a replicat, cu multa eleganţă, Andreea Marin celei cunoscute drept «Diva de la Monaco». Mihaela Rădulescu a provocat-o din nou, mai apoi, pe Andreea Marin. «Stai jos, este rândul lui Mihai. Stai jos, fii profesionistă. Eu sunt vocea producătorilor aici. Eu sunt şefa aici», i-a spus Mihaela Rădulescu Andreei Marin. «Te las să crezi asta», i-a răspuns Andreea Marin.

După show, Mihaela Rădulescu a primit mai multe comentarii negative, dar le-a şters, ceea ce a stârnit reacţii şi mai aspre din partea utilizatorilor de Facebook. «O lipsă de profesionalism cruntă (ca să mă exprim frumos), nu ştiu ce caută femeia aia la TV», a scris cineva.

• SRI A AJUNS SĂ FACĂ PERCHEZIŢII: Binomul a făcut pui şi la Parchetul Capitalei. Prim procurorul Alexandru Georgescu şi procuroarea DNA Alexandra Lancranjan au desemnat SRI să facă percheziţii informatice împotriva unor persoane. Ofiţerii SRI sunt trimişi să ridice calculatoare şi să facă rapoarte de constatare folosite ca probă, fără ca acuzaţii să poată asista întrucât SRI e unitate militară şi are activitate strict secretă.

Binomul nu funcţionează doar la marile parchete, ci activează chiar la nivel de Parchetul Capitalei, în opinia noastră fiind absolut îngrijorătoare calea pe care parchetele înţeleg să instrumenteze dosare penale in colaborare cu servicii de informaţii a căror activitate este secreta si nu poate fi verificata de absolut nimeni.

• Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...