Drept la replică

01 Mar 2017
Subsemnatul, CUMPĂNĂȘOIU TEODOR-SORIN, director prin concurs la LICEUL „PREDA BUZESCU” BERBEȘTI, nu numit în funcție, doresc să-mi exprim un punct de vedere cu privire la articolul„ACUZAȚII GRAVE: Posturi cu dedicație, mită și nepotism la un liceu din VÂLCEA” (http://www.voceavalcii.ro/40537-acuzatii-grave-posturi-cu-dedicatie-mita-si-nepotism-la-un-liceu-din-valcea.html) publicat în ziarul „Vocea Vâlcii”, din data de 20.02.2017, de către dumneavoastră, stimată doamnă.

1. Colajul foto care deschide articolul menționat anterior este denigrator, induce în eroare opinia publică și defăimează Liceul „Preda Buzescu” Berbești și cadrele didactice din cadrul acestei instituții de învățământ;

2. În urma desfășurării Concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, la Liceul „Preda Buzescu”, am fost declarat PROMOVAT pentru funcția de director.

Pentru o informare corectă a publicului ați fi putut accesa următorul link: http://www.vl.edu.ro/images/stories/food/site/DIRECTORI/DEC_2016/Concurs_directori.pdf

3. Nici un membru din vreo comisie școlară nu a fost „forțat” să-și dea demisia.

Pe această cale vă rog să nominalizați acei membri și comisiile din care făceau parte, modul în care acei membri au fost „FORȚAȚI” să-și dea demisia.

4. La ciclul primar, anul al III-lea de studiu cuprinde 3 clase care totalizează un număr de 37 de elevi. Precizez că unitatea noastră școlară are o structură arondată, Școala Gimnazială Berbești, situată la 5 Km distanță. Efectivele de elevi de la învățământul primar îndeplinesc condițiile legale, singura clasă care funcționează sub efectiv este clasa a IV-a C, 10 elevi, de la Structura Școala Gimnazială Berbești, conform aprobării Consiliului de Administrație al ISJ Vâlcea, nr.4695/15.09.2016.De asemenea, aceste clase au funcționat cu un număr redus de elevi înainte de schimbarea conducerii Liceului „Preda Buzescu”, iar Proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 a fost discutat și votat în unanimitate de către membrii Consiliului Profesoral din data de 23.12.2016, precum și de membrii Consiliului de Administrație din aceeași dată, 23.12.2016.

5. Ocuparea posturilor didactice se face conform Metodologiei – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2017-2018 pe baza unor criterii clar stabilite. Astfel un post didactic poate fi ocupat de către orice persoană care îndeplinește criteriile prevăzute în documentul menționat mai sus.

Așadar nu se poate vorbi de „posturi cu dedicație”!

Nu se poate vorbi nici de „nepotism” atâta vreme cât nu există nici un grad de rudenie între mine, Cumpănășoiu Teodor-Sorin și Morcozan Claudia.

Având în vedere prevederile art. 11 ale Declarației Universale a Drepturilor Omului, art.23 pct.11 din Constituția Romaniei și art.4 din Codul de procedură penală există câteva întrebări la care vă rog să răspundeți:

• care sunt dovezile existenței pretinsei „șpăgi”?

• care sunt numele acuzatorilor?

• dacă acuzatorii dețin aceste dovezi, de ce nu au sesizat organele competente?

6. Planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare se bazează pe datele furnizate de grădinițele din cadrul unității noastre școlare. Nu au fost incluși copii de 2-3 ani în planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare din anul școlar 2017-2018. Corectitudinea acestui aspect poate fi foarte ușor verificată pe baza datelor din SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România).

Ați cerut cumva aceste date?

7. În ceea ce privește presupusa „mită” de „1.000 de euro” pentru postul de îngrijitor curățenie doresc să vă precizez următoarele:

• Transparența desfășurării acestui concurs pornește de la publicarea și afișarea posturilor;

(Monitorul Oficial al României. Partea a III-a, Nr. 153 din 06.02.2017, pag. 4;

http://predabuzescu.ro/, http://www.valcea.anofm.ro/locuri.htm);

• Procedurile desfășurării prevăzute în H.G. Nr. 286/2011 înlătură suspiciunea „postului cu dedicație”;

• Doamna Georgescu Maria nu și-a depus dosar de concurs;
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...