ȘCOALA GIMNAZIALĂ “I. GH. DUCA” este ȘCOALA ÎN CARE ÎNVEȚI SĂ AI SUCCES”

Şcoala româneascǎ se aflǎ se aflǎ într-un efort continuu de schimbare şi adaptare la cerinţele europene.Pornind de la o cugetare care aratǎ cǎ ,,munca profesorului are efect asupra eternitǎţii şi nu se poate spune niciodatǎ unde se opreşte influenţa sa “,deducem sarcina importantǎ pe care o avem în calitate de educatori,atunci cǎnd strǎbatem drum lung şi nu lipsit de obstacole al formǎrii scolarului .

Învǎţǎmântul românesc se aflǎ în plin proces de reformǎ,de transformare şi modernizare,proces datorat evoluţiilor care au avut şi au loc în societatea româneascǎ şi inmpus de necesitatea alinierii la standardele Uniunii Europene.

Investiţia în educaţie şi în formarea oamenilor este cea mai rentabilǎ pentru dezvoltarea unei societǎţii pe termen lung. De aceea ,instituţiile de învǎţǎmânt şi educaţie ,precum şi cele de cercetare ştiinţificǎ sunt privite ca instituţii strategice pentru destinul naţional.

Educaţia este cea care trebuie să facă o lume mai bună, mai dreaptă, mai iubitoare, în care valorile tradiţionale, universale, existenţiale să respecte invariabil cultura, tradiţiile şi dorinţele naţiunilor şi ale fiecărui individ, folosind aceasta pentru propria dezvoltare şi propria devenire.

De aceea SCOALA GIMNAZIALA “I.GH.DUCA”din Rm.Valcea sub deviza

“SCOALA IN CARE INVETI SA AI SUCCES”, si-a propus sa aduca in atentia parintilor si elevilor o serie de activitati si programe menite sa dezvolte capacitati creatoare tuturor copiilor ,sa dezvolte dorinta de a avea success in orice domeniu.

In acest sens inca din acest semestru Scoala Gimnaziala I.Gh.Duca va organiza :

- Olimpiada Judeteana de istorie (18 martie 2017);

- Olimpiada Locala de matematica (25 martie 2017);

- Festivalul National de teatru pentru elevi “Scena Talentelor” editia a IX-a;

- Festivalul National de interpretare muzicala si dans pentru elevi “Flori de cantec romanesc” editia a X-a;

- Proiectul de dezvoltare a personalitatii copiilor “Scoala Vietii” (clasele 0-VIII);

Incepand cu anul scolar 2017-2018, in cadrul Scolii Gimnaziale “I. Gh. Duca” se vor continua toate proiectele enumerate mai sus,

- se va reorganiza cea de-a 17-a editie a Concursului National de Matematica “Pitagora”;

- se vor introduce cursuri de limba germana (clasa a V-a);

- se vor introduce cursuri de informatica (clasele V-VIII);

- se vor desfasura cercuri de dezvoltare a abilitatilor sportive (fitness & aerobic);

Prin aceste programe si proiecte ne dorim ca Scoala “I. Gh. Duca” sa devina o scoala de top pentru zona Traian si zona Nord din Ramnicu Valcea.

Aflandu-ne in perioada de inscriere in clasa pregatitoare, ne adresam tuturor parintilor care isi doresc pentru copiii lor o dezvoltare a unei personalitati in concordanta cu cerintele unei societati competitive, sa ne viziteze scoala si sa fie alaturi de noi in implementarea tuturor proiectelor amintite.

DIRECTOR,

Profesor TUDOROIU EMILIA
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...