Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 2 martie 2017

01 Mar 2017
• Primarul Mircia Gutău a devenit frecventabil pentru ambasadorul SUA, Hans Klemm • Preşedintele PNL Vâlcea Cristian Buican a luat-o razna • Oare câte flori şi mărţişoare o fi primit Betty de la Rutieră de la şoferii vâlceni în trafic de 1 martie? • „Fundația pentru o Societate Deschisă”, ONG-ul deținut de Soros în România, își va închide porțile

• Primarul Mircia Gutău a devenit frecventabil pentru ambasadorul SUA, Hans Klemm. „Mr. Mayor” i s-a adresat la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia evenimentului de donare de carte din partea ambasada SUA, Excelenţa Sa, Hans Klemm primarului Mircia Gutău, chiar dacă acesta, la un moment dat, avea eticheta de „penal”. Şi, după cum cunoaştem din ieşirile publice ale ambasadorului SUA, acesta nu prea agreaţi politicienii intraţi în vizorul DNA, deşi situaţia primarului Gutău este una specială, acesta fiind achitat de două instanţe, condamnat de ÎCCJ, iar la 10 ani distanţă, CEDO s-a pronunţat susţinând că Mircia Gutău nu a avut parte de un proces corect.

În fine, se pare că ambasadorul SUA şi-a reevaluat poziţiile şi în timpul vizitei de la Râmnicu Vâlcea

• Preşedintele PNL Vâlcea Cristian Buican a luat-o razna. Atitudinea liderului liberal, care a pierdut două rânduri de alegeri în 2016, locale şi parlamentare, reuşind „marea performanţă” de a aduce procentele PNL la Vâlcea la nivelul broaştei, denotă un tupeu vecin cu inconştienţa. De curând, simţindu-se atacat de „forţe oculte”, lui Buican i s-a pus iar pata pe presa vâlceană, pe care n-o haleşte, cu excepţia unei singure publicaţii, zicem noi, şi-a dat din nou drumul la invective pe Facebook, acuzând întreaga presă vâlceană, de vrute şi nevrute. Nene Buicane, renunţă să te mai crezi mare zmeu, că nu eşti decât un parlagiu, şi nu unul de valoare, după cum se vede.

• Oare câte flori şi mărţişoare o fi primit Betty de la Rutieră de la şoferii vâlceni în trafic de 1 martie? Recunoaştem că nu ne-a trecut prin minte să ne întrebăm aşa ceva, până când nu ne-a scris un conducător auto, care ne-a întrebat dacă un asemenea gest ar înmuia-o pe intransigenta Betty. I-am recomandat să încerce că oricărei femei, indiferent cum ar fi, îi place să primească flori, asta dacă nu suferă de vreo alergie. Cunoscută ca intransigentă şi neiertătoare, Nicoleta Păun, cea care a băgat spaima în şoferii vâlceni, i-a umplut de amenzi, în ultimii ani pe conducătorii auto din Vâlcea. Contestată de unii, însă susţinută de alţii, Betty şi-a transformat porecla în renume, neexistând şofer din Vâlcea, care să nu fi auzit de ea.

• Unii oficiali din Vâlcea, prezenţi la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia vizitei ambasadorului SUA, Hans Klemm, îşi dădeau coate şi se minunau de prezenţa unor aşa înalţi oaspeţi la Vâlcea. Ba unii, mai şugubeţi, spuneau că dacă Klemm a venit la noi în municipiu, atunci nu ar fi aşa de greu de intermediat o vizită între preşedintele SUA, Donald Trump şi preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. Aşa, ca de la preşedinte la preşedinte…

• „Fundația pentru o Societate Deschisă”, ONG-ul deținut de Soros în România, își va închide porțile. Fundația pentru o Societate Deschisă a fost înființată în 1990 și este condusă acum de Gabriel Petrescu. Consiliul Fundației îi are ca membri pe Andrei Pleșu, Levente Salat și Renate Weber. Fundația s-a remarcat în domenii precum combaterea discriminării, migrație, date deschise, incluziunea rromilor, economie socială și arhitectură socială participativă, după cum se arată pe site-ul oficial. Numele fundației s-a schimbat în cei 26 de ani de când este prezentă pe plan local, de la „Asociația Fundația Soros pentru o Societate Deschisă” la „Fundația Soros” și, în prezent, la „Fundația pentru o Societate Deschisă”.

Fundația pentru o Societate Deschisă a finanțat proiecte în România în valoare de circa 160 de milioane de dolari în perioada 1990-2014, se mai spune pe site-ul ONG-ului. Conform unor surse, echipa de management ar urma să înființeze un alt ONG.

Iată doar câteva din ONG-urile apărute în România: „Soros Advising and Placement Center„, „Soros Educational Advising Center„, „Uniunea pentru Reconstrucția României”, „Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, „Centrul pentru Dezvoltare Economică”, „Fundația „Concept”„, „Centrul pentru Drepturile Omului – București„, „Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)„, „Asociația „Pro Democrația„, „Societatea Academică Română” etc, care la rândul lor au „născut” alte ONG-uri.

De-a lungul ultimilor 27 de ani, foarte mulți oficiali români au fost beneficiarii unor burse acordate de fundațiile lui Soros. Lista completă a beneficiarilor nu a fost niciodată făcută publică.

O parte din foștii sau actuali membri ai „Grupului de Dialog Social„, ai „Fundației pentru O Societate Deschisă” sau ai altor ONG-uri afiliate „Open Society Romania Network” sunt cunoscuți, informațiile fiind publice. Printre ei se numără fostul premier Dacian Cioloş, scriitorul Andrei Pleşu, fostul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SRI, Eduard Helvig, jurnaliştii Andreea Pora, Stelian Tănase etc.

• Pataliputra (Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...