Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 23 februarie 2017

22 Feb 2017
• Mama lui de fake-news! Administratorul judiciar al OLTCHIM SA din Râmnicu Vâlcea, avocatul Gheorghe Piperea este decis să ia măsuri, adresându-se Facebook • Misterul spargerii sediului Autorității Electorale Permanente a fost dezvăluit • Să mai și râdem. Iată care este TOPUL PROȘTILOR 2016

• Mama lui de fake-news! Administratorul judiciar al OLTCHIM SA din Râmnicu Vâlcea, avocatul Gheorghe Piperea este decis să ia măsuri, manifestându-se deja împotriva ideii, care în opinia acestuia aduce cu infamul Minister al Adevărului din romanul 1984 al lui George Orwell.

„Astăzi o sa cer corporației care deține acest sistem de socializare on-line dacă este legal ca "paginile" (sau "pereții") pe care le dețin persoanele care au aderat voluntar la sistem să fie împărțite in eretice și canonice, în "cu noi" sau "împotriva noastră", in cetățeni ai Lebensraum-ului și auslanderi. In caz de răspuns afirmativ sau de lipsa a răspunsului, o sa părăsesc acest sistem și o sa le indic și altora sa facă la fel. Nu de alta, dar suntem în 2017, și nu în vremea inchiziției și nici în vremea gestapo-ului și nici în vremea leninismului. Inca mai sunt mijloace de comunicare - ne vom putea face auziți si altfel decât prin feisbuc”, a scris Piperea.

• Misterul spargerii sediului Autorității Electorale Permanente a fost dezvăluit. Zilele trecute, jurnalistul Ovidiu Zară spunea că sediul AEP ar fi fost ţinta unui furt care s-ar fi soldat cu dispariţia unor documente pe tema finanţării controversate a campaniei USB de la alegerile locale din 2016. Poliţia Capitalei a făcut verificări, însă AEP nu a depus nicio plângere.

"Am făcut verificări la momentul apariţiei ştirilor, dar nu a depus nimeni plângere din partea AEP. S-a luat legătura cu ei, dar nu au dorit să depună plângere", a declarat, pentru stiripesurse.ro, inspectorul de poliție Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Pe de altă parte, surse din cadrul AEP au declarat, pentru stiripesurse.ro, că nu a fost vorba despre o spargere la sediul instituţiei, ci de o "scurgere interesată" de informaţii nedestinate publicului. Sursele menţionate precizează că nu au dispărut documente oficial, aşa cum se vehicula în ştirile apărute sâmbătă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat oficial în urmă cu 10 zile faptul că pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică există un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese, vizând potenţiala finanţarea ilegală a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la alegerile locale care au avut loc ȋn luna iunie 2016.

• Să mai și râdem. Iată care este TOPUL PROȘTILOR 2016: • Angajații anului sunt cei de la gaze din Bacău, care au verificat o conductă cu bricheta, provocând o explozie. • Vânătorul anului este arădeanul care s-a autoîmpușcat, folosind pușca pe post de băț. • Taximetristul din Deva care a uitat unde și-a parcat mașina și a sunat la poliție, crezând că i-a fost furată, a câștigat detașat titlul de “taximetristul anului“. • Polițistul anului a fost desemnat sibianul care a dat foc la un radar. • Declarația anului merge la o doamnă din Bistrița care, după ce a parcat mașina lângă calea ferată unde aceasta a fost lovită de tren, a scos pe gurăurmătoarele: „M-am speriat foarte tare, ne-a lovit cu locomotiva. Trebuia să oprească, să fie mai atent”

• La mare concurență e declarația unui consilier local din Rădăuți: “Nu am auzit niciodată să vină un pacient la spital şi să fie violat de un câine. De obicei sunt mușcaţi de câini. Legea spune să-i castrăm pe toţi să nu se înmulţeasca…ok, dar la spital vine omul muşcat şi nu violat. Medicii stomatologi, fie umani, fie veterinari, să scoată dinţii la câini şi să le deie drumul în comunitate”,a spus Radu Cezar consilier local la Rădăuţi

• Titlul de “Vasluianul anului 2016” merge la tânărul care și-a înjunghiat mama pentru că s-a dovedit mai rezistentă la alcool decât el.

• Preotul anului merge la penitenciarul din Bacău unde preotul le furniza deținuților telefoane mobile, în schimbul unor sume de bani.

• Magistrații anului sunt cei din Gorj, care NU au aprobat întreruperea pedepsei cu închisoarea, dar AU admis dreptul la recurs unui mort. • Mama anului este gălățeanca ce a plătit peste 4.000 de euro ca să-și salveze fiul de închisoare, deși acesta dormea în casă.

• Foarte aproape de titlu s-a aflat teleormăneanca ce și-a ascuns sub fustă copilul la vamă.

• “Soția anului 2015” merge în județul Neamț, unde o femeie și-a ucis soțul, l-a tranșat, l-a aruncat în WC-ul din curte, după care le-a spus rudelor că e plecat la muncă în Italia.

• Soțul anului e bărbatul din județul Mureș care, după ce a accidentat mortal un copil, a vrut să dea vina pe soție.

• Titlul de “cuplul anului 2015” merge la cei doi bucureșteni care, dorindu-și o atmosferă romantică în fața șemineului, au turnat benzină peste foc. • Elevul anului e brăileanul care a dat telefonul pe speaker în timp ce copia la BAC. • Inițiativa locală a anului merge la Iași, unde au fost interzise acvariile transparente.

• Luptă strânsă pentru titlul de proiectul de infrastructură al anului: stâlpul din mijlocul drumului, intersecția care dă într-o clădire, trecerea de pietoni care duce într-un zid și trecerea de pietoni care duce niciunde.

• Cea mai bună metodă de a scăpa de viespi din 2016 a fost incendierea a trei gospodării. • Am lăsat la final ce e mai bun: podiumul “românul anului 2015”: Locul 3: Ieșeanul care a cumpărat electrocasnice cu bonuri de masă false. Locul 2: Constănțeanul care s-a deghizat în agent ISU ca să ajungă mai ușor la moaște. Locul 1: Hunedoreanul care s-a dus la poliție ca să-și scoată cazierul judiciar, deși era dat în urmărire internațională

• Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...