Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

O nouă pârtie de schi în judeţul VÂLCEA

13 Feb 2017
OUG 28/2013 poate fi o soluţie avantajoasă pentru finanțarea finalizării lucrărilor la pârtia de schi din localitatea Perișani, din nordul judeţului Vâlcea. Pârtia de schi Dalia Perisani este un proiect de suflet al primarului Ion Sandu, care a demarat investiţia în anul 2011 din fondurile proprii ale Consiliului Local. Edilul liberal a fost convins că pârtia poate fi cu siguranţă un generator de locuri de muncă, dar şi de venituri pentru locuitorii din comună, ştiut fiind faptul că doar turismul mai poate salva micile comunităţi de la colaps economic.

Aşadar, după 6 ani de la demararea investiţiei, s-au găsit şi soluţiile pentru investiţia să fie finalizată. Este vorba de obţinerea de fonduri pe OUG 28/2013.

„Până acum, pe fonduri europene, nu puteam avea finanțare. Practic, ți se dădea doar 50% dacă era vorba despre un obiectiv aducător de venituri. Acum, OUG 28 permite depunerea documentației și pe turism. În 30 de zile vom face studiul de fezabilitate al investiției”, a declarat, pentru Curierul de Vâlcea primarul Ion Sandu.

Pârtie mică, dar magnifică

Aflată pe Valea Oltului, intr-o frumoasa zona turistica din Tara Lovistei, partia din punctul Dalia – comuna Perisani are o lungime de 600 metri, o latime de 100 de metri, este situata la altitudinea de 860 metri si are o inclinatie de 40 de grade.

Partia a fost construita din fondurile Consiliului Local Perișani, este usor accesibila si este o provocare pentru toti turistii care trec pe Defileul Oltului sa vina sa schieze. Pârtia a fost reamenajata si nivelata, existand si doua cabane, aceasta fiind una dintre partiile cele mai late din zona, chiar mai lata decat cea de la Rânca. Este pusa in functiune instalatia de teleschi si exista si un snowmobil la care se va atasa o sanie rustica cu care se pot plimba turistii.

Pentru a ajunge la acest obiectiv reprezentativ pentru Tara Lovistei, turistii au de parcurs urmatoarele distante:

– de la Rm. Vâlcea pâna la obiectiv 65 km

– de la DN 7 din punctul de intrare Cornetu catre Perisani pâna la partia de schi 13 km (10 km de drum asfaltat)

– de la Primaria Perisani pâna la pârtia de schi 2 km (neasfaltat)

De asemenea, exista si posibilitati de cazare, dupa cum urmeaza: in apropierea pârtiei, in conditii normale, cca 50 locuri, iar in intreaga localitate sunt peste 100 de locuri.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus