Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 9 februarie 2017

08 Feb 2017
• Ipoteză şocantă a liderul de sindicat vâlcean, Ionel Vâncea • Şefa UNJR spune cum trebuie modificat abuzul în serviciu: Prag valoric obligatoriu! • Bombă! Iată ce a lansat în spaţiul public jurnalista Sorina Matei, o apropiată a Sistemului

• Ipoteză şocantă a liderul de sindicat vâlcean, Ionel Vâncea. Acesta susţine că masonii au ieşit la proteste, ba, mai mult, au îndemnat oamenii să protesteze în Piaţa Victoriei, pentru ca guvernul Grindeanu să cadă. Ionel Vâncea susţine că în scurt timp va ieşi cu declaraţii zdrobitoare despre implicarea masonilor în proteste, inclusiv în judeţul Vâlcea.

Deşi intensitatea protestelor, atât din Piaţa Victoriei, cât şi din faţa Palatului Cotroceni, sunt extrem de reduse ca intensitate, ele totuşi mai au loc, semn că unii nu au înţeles că România are nevoie de calm şi de linişte. Cum nici discursul preşedintelui Iohannis din Parlament nu a reuşit să calmeze taberele, încă mai avem oameni în stradă care-i cer guvernului Grindeanu să plece, dar şi oameni care-i cer demisia preşedintelui Iohannis.

• Şefa UNJR spune cum trebuie modificat abuzul în serviciu: Prag valoric obligatoriu! Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, explică decizia Curţii Constituţionale din 2016 cu privire la Articolul 297 Cod Penal - Abuzul în serviciu.

Dana Gîrbovan spune că, potrivit CCR, abuzul în serviciu trebuie să aibă un prag valoric. De asemenea, trebuie menţionat clar ce înseamnă abuz prin prisma încălcării legilor, pentru a nu lăsa chestiunea la libera interpretare a judecătorilor, ceea ce i-ar transforma pe aceştia în legiuitori. CCR a mai menţionat că responsabilitatea modificărilor aparţine legiuitorului primar (Parlamentul) sau celui delegat (Guvernul), ceea ce ar putea înseamnă că şi decizia CCR pe "conflictul constituţional între instituţii" ar putea fi în defavoarea preşedintelui.

"Despre necesitatea punerii in acord a abuzului in serviciu cu decizia CCR nr. 405/15 iunie 2016

Un stat de drept presupune, prin definitie, respectul fata de lege. Iar legea fundamentala, Constitutia adica, spune ca deciziile CCR sunt obligatorii, ceea ce inseamna ca legile neconstitutionale - chiar partial - trebuie puse in acord cu Constitutia, exact prin prisma considerentelor retinute de Curtea Constitutionala.

Prin Decizia 405 /15 iunie 2016, CCR a motivat cum trebuie definita infractiunea de abuz in serviciu pentru a fi in acord cu Constitutia.

In decizia CCR se identifica trei puncte distincte ce trebuie avute in vedere de legiuitor in redefinirea acestei infractiuni:

- incalcarea unei dispozitii exprese din lege,

- necesitatea stabilirii unei vatamari grave produse prin infractiune si

- definirea notiunii de act, atunci cand vorbim de act al puterii judecatoresti sau legislative”, arată Dana Gîrbovan.

• Bombă! Iată ce a lansat în spaţiul public jurnalista Sorina Matei, o apropiată a Sistemului: "... - Cu o zi înainte să dispară, Ghiţă s-a întâlnit cu Dragnea..

- Foarte important este ca DNA să nu facă greşeli..

- Cu cât DNA se va expune mai mult aiurea, cu atât le dă vânt în pupă să detoneze DNA/inamicul final.

- Ghiţă posedă mai multe ore de înregistrări cu procurorii DNA, nedifuzate încă

- Atunci când va băga în ventilator mizeria şi totul va exploda, Dragnea va avea curaj să ia toate celelalte măsuri legislative împotriva DNA (inclusiv comasarea cu DIICOT pentru schimbarea conducerilor parchetelor) şi va spune, aşa cum a şi anunţat de altfel, că va arăta "adevărata corupţie".

- De aceea, este fundamental să fie prins Ghiţă..

- În planul acesta diabolic, se lucrează cu endorsement puternic şi subteran din partea multor acuzaţi de corupţie, Ghiţă este killerul, iar Dragnea este scutul, pârghia reală de putere şi unica salvare a lor.

- Singurele variabile pe care nu le pot controla sunt: oamenii, strada, jurnaliştii şi comunicarea liberă prin reţelele de socializare....."

Aşadar, spune Sorina Matei că "Atunci când va băga în ventilator mizeria şi totul va exploda..". Asta înseamnă că exista MIZERIE, FAPTE ILEGALE, eventual penale, bombe de presă despre activităţi ale unor procurori DNA. Într-o ţară democratică oricine ar avea cunoştinţă despre MIZERIE, FAPTE PENALE comise de un cetăţean al ţării, indiferent de funcţia pe care o ocupă, trebuie să aducă acest lucru la cunoştinţa instituţiilor, societăţii. Dacă acest fapte, mizerii, sunt comise de procurori DNA atunci, cineva trebuie să controleze controlorul şi să-şi asume investigarea acelor fapte dacă există.

"Foarte important este ca DNA să nu facă greşeli.."

Foarte grav, pentru că Sorina Matei declara că are cunoştinţă de "mizerii care ar putea exploda" şi AVERTIZEAZĂ, PUNE ÎN GARDĂ pe aceia care au comis mizeriile, aceştia fiind deci în măsură să distrugă eventual probe care i-ar incrimina în acele "mizerii" despre care Sorina Matei vorbeşte. Cum s-ar putea numi asta altfel decât "favorizarea infractorului.." Atunci când ai cunoştinţă de "mizerii.." care ar putea exploda.

"..De aceea, este fundamental să fie prins Ghiţă...".!!?? Credeam că Ghiţă este căutat pentru altceva, pentru fapte de corupţie şi iată că este "fundamental" să fie prins pentru cică-se casetele pe care le-ar poseda Ghiţă. Ce s-ar putea întâmpla atunci? S-ar şterge casetele? N-am mai afla acele "mizerii" de care vorbeşte Ghiţă? Ar exista posibilitatea ca Ghiţă să negocieze, în închisoare fiind? Straniu... Acele casete, dacă există şi conţin informaţii ce ar demonstra că cineva ar fi putut face fapte ilegale în cursul îndeplinirii unor activităţi, trebuie cunoscute de public şi pedepsite de instituţiile abilitate. Asta se întâmplă într-o ţară democratică! Nimeni nu este mai presus de lege!

"Ghiţă este killerul, iar Dragnea este scutul, pârghia reală de putere şi unica salvare a lor..."

Iată un alt scenariu posibil! Puternica presiune asupra lui Dragnea s-ar putea datora faptului că Dragnea, iată, ar şti, ar avea cunoştinţă despre acele casete, despre eventuale "mizeriile" comise de DNA. Iată, poate, motivul real al "indignării" unora în pretextul "ordonanţelor".

• Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...